Metso julkisti uusia suuremman kapasiteetin pyöräalustaisia murskausyksiköitä Metso NW Rapid -sarjaan. Suuremman leukavaunun lisäksi tarjolla on nyt myös kookkaammilla kara- ja kartiomurskaimilla varustettuja NW Rapid -malleja, kuten ensimmäinen MX-murskainta hyödyntävä, helposti siirrettävä vaunumalli.

Suosittu NW Rapid on markkinoiden ensimmäinen pyöräalustainen murskauslaitos, joka voidaan kuljettaa tehtaalta vakiokonteissa ja sen jälkeen vakiokokoisissa perävaunuissa työmaalta toiselle. Liikuteltavuuden lisäksi NW Rapid -malliston etuja ovat nopea käyttöönotto ja luokkansa suurin tuotantokapasiteetti, Metsolta tiedotetaan. NW Rapid on suunniteltu siten, että sen pakkaaminen ja takaisin työkuntoon asentaminen voidaan tehdä 24 tunnissa. 11 valmista asemapiirrosta nopeuttavat murskausprosessin suun- nittelua merkittävästi. NW Rapid -ratkaisu koostuu moduuleista, joista voidaan luoda useita erilaisia yhdistelmiä tarpeen mukaan.

NW Rapid -sarjan mallit ovat sähkökäyttöisiä ja niissä on vakiovarusteena Metson IC Series -murskausautomaatio. Lisäksi sarjan laitteet on mahdollista liittää Metso Metrics -etävalvontapalveluun.

Metsolta kerrotaan, että NW Rapid -sarja soveltuu korkealaatuisten lopputuotteiden tuotantoon monivaiheisilla murskaus- ja seulontayksiköillä. NW120-leukavaunun lisäksi sarjaan tulivat seulalliset NW330GPS-karamalli (kuvassa) ja NW300HPS- kartiomalli. Uusin tulokas, NW4MXS, tuo vuonna 2017 lanseeratun MX4 Multi-Action-kartiomurskaimen ensimmäistä kertaa integroituun ratkaisuun. Täysimittaiseen sarjatuotantoon NW4MXS siirtyy vuoden 2019 toisella puoliskolla. Muiden mallien osalta tuotanto on käynnistynyt.

Edellinen artikkeliKalle Rovanperä yhteistyöhön John Deere Forestryn kanssa
Seuraava artikkeliTana aloittaa jätteenkäsittelylaitteiden vuokraliiketoiminnan Suomessa