Doosan ja Engcon ovat solmineet sopimuksen yhteistyön laajentamisesta Euroopassa. Syksyllä toimitetaan ensimmäiset Doosan-kaivukoneet, jotka on valmisteltu suoraan tehtaalla käytettäväksi yhdessä Engconin rototiltin, ohjausjärjestelmän ja kiinnikkeiden kanssa.

Yhteistyö tarkoittaa, että kaivukonevalmistaja Doosan valmistelee Eurooppaan toimitettavat kaivukoneensa tehtaalla rototilttivalmistaja Engconin ohjausjärjestelmää, kiinnikkeitä ja rototilttejä varten. Ensimmäiset rototilttivalmiudella varustetut Doosan-kaivukoneet lähtevät asiakkaille syksyllä 2019.

Tämä hyödyttää loppuasiakkaitamme, sillä näin he saavat koneensa käyttövalmiiksi paljon nopeammin – heidän ostamassaan kaivukoneessa on jo valmiiksi valmius Engconin rototiltille. Tämä on tärkeä askel pyrkimyksessämme parantaa jatkuvasti palveluamme”, Engconin toimitusjohtaja Krister Blomgren kertoo.

Rototiltti voi tehostaa kaivutyötä Engconin mukaan jopa 50 prosenttia. Muita yrityksen luettelemia perusteita rototilttitekniikan käytölle ovat muun muassa turvallisuuden parantuminen ja ympäristövaikutusten väheneminen. Valmistajaa tiedottaa, että yhä useammilla markkina-alueilla onkin havaittu Engconin tuotteiden tarjoama potentiaali ja se, miten ne tehostavat ja kehittävät työtä. Engconin ja Doosanin pitkän aikavälin tavoitteena on laajentaa yhteistyö kattamaan Euroopan lisäksi myös koko maailma. 

”Tuotteemme ovat olleet pitkään pohjoismainen ilmiö, mutta nyt selkeänä suuntauksena on, että Eurooppa alkaa avautua rototilttien ja järjestelmiemme käytölle, ja tällöin Engcon-valmiudella varustetut kaivukoneet ovat kätevä tapa tavoittaa enemmän loppuasiakkaita”, sanoo Engconin toimitusjohtaja Krister Blomgren.

Sekä Doosan että Engcon näkevät kaivukoneen työlaitealustana, joka korvaa muita koneita. Kun rototiltin kanssa käytetään automaattista pikakiinnikettä, työlaitteet on helppo vaihtaa, mikä tekee työskentelystä joustavampaa ja tehokkaampaa.

Doosan Infracore Europe Marketing Communications Manager Kevin Lynch kommentoi seuraavasti: 

”Olemme iloisia, että Engcon on yksi kumppaneistamme ohjausjärjestelmien ja rototilttien alalla. Tämän markkinan vahvan kasvun johdosta kumppanuutemme tulee lisäämään työn tehokkuutta ja vastaa näin jälleenmyyjiemme ja asiakkaidemme toiveisiin.”

Edellinen artikkeliYanmar osti ASV:n
Seuraava artikkeliKomatsu Forest -työnäytös Konnevedellä perjantaina