Koneosapalvelu järjestää pehmeiden maiden puunkorjuuta esittelevän työnäytöskiertueen yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa. Kiertueen kohteissa on mahdollisuus tutustua telojen ominaisuuksiin ja kuulla koneyrittäjien kokemuksia teloista.
Tänä vuonna järjestetään yhteensä kuusi metsätyönäytöstä aiheeseen liittyen. Työnäytöksistä kolme sijoittuu kevätkaudelle ja toiset kolme syksylle, tapahtumapaikkojen sijaitessa eri puolilla Suomea.
Kahden ensimmäisen näytöksen leimikot on vahvistettu ja muista kohteista tulee lisätietoja myöhemmin mm. Koneosapalvelun nettisivuille.  

Työnäytökset osuvat ajankohtaiseen saumaan, sillä puunkorjuun lisääminen pehmeiltä mailta on puhuttanut toimialaa viime vuosina voimakkaasti. Korjuutarpeiden muuttuessa myös metsäkoneiden varustelupuolella on tehty kehitystyötä koneiden kantavuuden parantamiseksi. Niinpä Koneosapalvelu lanseerasi syksyllä 2016 uudenlaiset erittäin kantavat Kopa -kantavat telat, jotka on suunniteltu erityisesti pehmeään maastoon. 

”Kopa -kantavat telat ovat vakiinnuttaneet paikkansa monen koneyrittäjän varustepakissa tuoden joustavuutta korjuuajankohtaan, parempia ajo-ominaisuuksia ja vähemmän vaurioita upottavilla savotoilla. Tuotekehitystä on aktiivisesti jatkettu yhteistyössä käyttäjien kanssa ensiesittelyn jälkeen”,  Koneosapalvelu tiedottaa. 

Kopa-kantavien telojen kevään työnäytösten ajankohdat 

Päivä ja paikkaKoneyrittäjäkumppaniYhteistyökumppanitNäytöskoneiden merkki
Ke 8.5. Taavetti
Luotosentie 195
Junnonen Forest OyUPM MetsäJohn Deere
Ti 21.5. Sotkamo
Sumsantie 19 A
Metsäkoneurakointi Piirainen OyKomatsu Forest Oy,
MHY Sotkamo Ry
Komatsu
Ti 11.6. Kokkola
Osoite tarkentuu
M. Uusitalo Oy

MetsäGroup,
Metsäkeskus
Ponsse
John Deere

Näytökset jatkuvat syksyllä, jolloin telat nähdään mm. Ponssen, Logsetin ja Sampo Rosenlewin metsäkoneissa. Syyskauden näytösajat ja paikkakunnat vahvistetaan elokuussa. 

Edellinen artikkeliMetso toimittaa kaksi kevytlavaa Bolidenin Aitikin kaivokseen Ruotsissa
Seuraava artikkeliEco Logit Savossa – video