Volvo CE julkistaa pyöräkuormaajien törmäyksenestojärjestelmän, joka auttaa kuljettajaa reagoimaan ja vähentämään törmäysvaaraa tai osuman seurauksia peruutettaessa.

Volvo CE:n pyöräkuormaajien törmäyksenestojärjestelmä avustaa kuljettajia peruutettaessa ja käyttää automaattisesti jarruja, kun pyöräkuormaaja lähestyy estettä. Samalla se komentaa kuljettajaa ryhtymään lisätoimiin. Volvo CE:n mukaan pyöräkuormaajat työskentelevät keskimäärin 40-50 % ajastaan peruuttaen, joten törmäyksenestojärjestelmä koetaan arvokkaaksi lisäominaisuudeksi niin kuljettajille kuin työmaan turvallisuudesta vastaaville henkilöille, mutta tietenkin myös kaikille alueella liikkuville.

Järjestelmää ei valmistajan mukaan ole luonnollisestikaan suunniteltu koskaan korvaamaan kuljettajan turvallista toimintaa, mutta se on älykäs työkalu työmaan turvallisuuden parantamiseen. Osana Volvo-konsernia myös Volvo CE kertoo olevansa sitoutunut turvallisuuteen Zero Accident Visionilla eli nollatapaturmapyrkimyksellä.

Lars Eriksson, Volvo CE:n pyöräkuormaajien tuotepäällikkö sanoo: ”Me Volvo CE:ssä jatkamme ennakoivasti älykkäiden ratkaisujen kehittämistä, jotka eivät ainoastaan lievennä onnettomuuksien seurauksia, vaan pyrimme välttämään niitä kokonaan. Tämä uusi törmäystentorjuntajärjestelmä on tärkeä osa työtämme vähentääksemme onnettomuusriskiä ja auttaaksemme täyttämään sitoumuksemme nollaa tapaturmaa kohtaan.”

Järjestelmä toimii tunnistamalla törmäysvaaran ja reagoimalla automaattisella, noin 2-3 sekunnin jarrutuksella joko koneen hidastamiseksi ennen törmäystä tai pysäyttämällä sen täysin välttääkseen törmäyksen. Jarrutuksen aktivoituminen myös komentaa koneen kuljettajaa puuttumaan asiaan.

Järjestelmä myös oppii ympäristöstään, joten esimerkiksi puutavaran varastointikentillä hetki sitten ajettua reittiä peruutettaessa jarrutuksia ei pitäisi tapahtua, vaikka pinot ovatkin lähellä. Järjestelmä voidaan myös poistaa tilapäisesti käytöstä, jos tarve niin vaatii..

Törmäysesto toimii vain, kun pyöräkuormaajan vaihde on peruutusasennossa ja ajonopeus on 3-15 km/h.

Volvo CE:n itse kehittämä ja patenttia odottava pyöräkuormaajien törmäysvaimennusjärjestelmä on tehdasasenteinen ja vaatii aiemmin esitellyn Radar Detect System -tutkajärjestelmän asentamisen. Törmäyksenesto on saatavana L110H/L120H-malleihin, jotka on varustettu OptiShift-vaihteistolla sekä L150H-, L180H-, L220H-, L260H- ja L200H High Lift -pyöräkuormaajiin.

Edellinen artikkeliProfi-harvesterien myynti palaa Suomeen
Seuraava artikkeliDoosan DX85R-7 myyntiin