Doosanin uuden sukupolven noin yhdeksäntonninen tela-alustainen kaivinkone DX85R-7 on julkistettu. Lukuisia parannuksia tarjoileva lyhytperäinen minikuokka iski suosittuun markkinasegmentiin heti vuoden 2023 alussa.

Doosanin DX85R-7 -minikaivinkone tulee noin 9 tonnin työpainoluokkaan, ja korvaa edellisen mallin, DX85R-3:n. Uuden koneen ylävaunun perusrakenne on laitettu uusiksi, tuoden paitsi lisää kestävyyttä, myös parannellun tyvitaiton sylinteriasettelun, jonka myötä kääntökulma on 60°. Puomin tyvi on nyt myös 100 mm edempänä ja 50 mm korkeammalla. Kauhan kaivuvoimaksi ilmoitetaan 6,7 tonnia ja koneen vetovoimaksi 6,6 tonnia. Puskulevyn liikeratoja on kohennettu. 

Telaston pituutta on kasvatettu 2,925 millimetriin ja 1,45 tonnin vastapaino on suunniteltu uusiksi tukevuuden ehdoilla. Myös telapyörästöä on muokattu edelleen. Etenemisnopeudet ovat huipussaan matalalla alueella 2,9 km/h ja yläpykälässä 4,8 km/h.

Moottorina DX85R-7:ssa on Doosanin 48,5-kilowattinen D24. Huipputeho saavutetaan 2100 kierroksella. Valmistajan mukaan polttoainetehokkuus on luokkansa parhaimmistoa, ja voimaa ja vääntöä mitataan 9% enemmän kuin aikaisemmassa konemallissa. Stage V tavoitetaan hapetuskatalysaattorin ja partikkelisuodattimen avulla, ja hiukkausloukun tuhkanpoistoväli on kasvanut 25% entisestä eli 5000 tuntiin.

Ohjaamo kehutaan tilavaksi ja moderniksi ja muutenkin mukavaksi, eikä näkyvyyttäkään unohdeta ihastella valmistajan tiedotteessa. Neljä ledivaloa tulevat vakiona valaisemaan työtä, ja ilmastointi lukuisilla suuttimilla, kahdeksan tuuman kosketusnäyttö, jämäkkä pyyhkijöstö isolla alueella ja ilmajousitettu lämpöpenkki tulevat FOPS-konttorin mukana. Lisäksi saa ostella mukaan myös 360° -kamerajärjestelmän. 

Hallintaventtiilin kerrotaan olevan myös uusi, ja sen sisäistä painehäviötä on saatu loihdittua pienemmäksi peräti 40% aiempaan nähden. Se on myös sijoitettu uudelle paikalle niin huollon kuin näkyvyyden ehdoilla. 

Edellinen artikkeliTörmäyksenestojärjestelmä Volvolta
Seuraava artikkeliEpec laajentaa Pohjois-Amerikkaan