Seinäjoella toimiva Suomen Työkone Oy on sopinut ruotsalaisen Profi Production Ab:n kanssa Profi-tuotteiden myynnistä, huollosta ja varaosatoiminnoista Suomessa ja Virossa.

Profi 54 -harvesterimalli tulee jatkossa täydentämään Suomen Työkone Oy:llä jo edustuksessa olevan Rottne Ab:n metsäkonemallistoa. Profin kerrotaan sopivan kokonsa puolesta erinomaisesti pienimmän ja keskikokoisen Rottne-harvesterimallin väliin.

Profi-metsäkoneiden historia alkaa 1990-luvulta Suomesta. Koneita tehtiin silloin Keski-Suomessa, Muuramessa, Nokka-tuotemerkillä. 2000-luvun alkupuolella koneiden nimi muuttui Profiksi, ja vuonna 2005 koneiden valmistus siirtyi Nivalaan. Vuonna 2017 Profin tuoteoikeudet osti ruotsalainen Profi Production Ab, joka on valmistanut ja kehittänyt koneita edelleen. 

FINNMetko 2022 -näyttelyn jälkeen alkanut Suomen Työkone Oy:n ja Profi Production Ab:n yhteistyö on nyt johtanut siihen, että Profi-harvesterit palaavat takaisin Suomen markkinoille. Suomessa on koneiden osalta olemassa jo aiempaa asiakaskuntaa ja konekantaa. 

Profi 54 on keskikokoinen 6-pyöräinen harvesterimalli, joka on tarkoitettu niin harvennuksille kuin päätehakkuulle. Kone on valmistettu tunnetuista komponenteista, ja koneen ohjaamo sekä rungot tulevat tulevat Suomesta. Koneen Technion-mittalaite täyttää myös suomalaisten metsäyhtiöiden standardit. Nosturi ja harvesteripää tulevat Keslalta.

Suomen Työkone Oy:llä on Rottnen ja Profin lisäksi muitakin edustuksia kuten SP:n, Waratahin ja Logmaxin harvesteripäät. Lisäksi varuste-edustuksina ovat Dasa–mittalaitteet, Pewag-telat ja -ketjut, kuin myös Clark-telat ja Ofa-ketjut. 

Edellinen artikkeliProSilva Oyj nimittää Norbert Schalkxin toimitusjohtajaksi
Seuraava artikkeliTörmäyksenestojärjestelmä Volvolta