Valtio-omisteisen energiayhtiö Eesti Energian tytäryhtiö Enefit Power investoi 20:een Sandvikin lastauskoneeseen Viron toimintoihinsa.

Sandvik Mining and Rock Solutions toimittaa 16 Toro LH410- ja neljä Toro LH515i -lastauskonetta Enefitille, joka on Baltian maiden suurin energiantuottaja ja alueen suurimpia uusiutuvan energian tuottajia. Uusilla koneilla on tarkoitus korvata vanhempaa kalustoa ja tavoittaa entistä suuremmat tuotantomäärät. Lastauskoneiden toimitukset alkavat vuoden 2023 toisella neljänneksellä ja jatkuvat vuodelle 2024. Sandvik kertoo tukevansa Enefitiä uusien lastauskoneiden koko käyttöönoton ajan yhtiön kehittäessä toimintansa tuottavuutta ja tehokkuutta kohti korkeampaa tuotantokapasiteettia.

”Hankkiessamme uusia laitteita vanhojen tilalle, tärkeimpiä valintaan vaikuttavia asioita ovat tehokkuuden lisääminen ja ympäristövaikutusten vähentäminen”, sanoo Enefit Powerin toimitusjohtaja Andres Vainola. ”Monet Enefit Powerin prosessit ovat käynnissä vuorokauden ympäri tuottaessamme raaka-aineita asiakkaillemme. Siksi tarvitsemme luotettavia ja tuottavia koneita, jotka ovat operaattoreille helppoja ja turvallisia käyttää ja joiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet. Sandvikin uusi teknologia täyttää nämä kriteerit hyvin.”

Molemmat Enefitin tilaamat laitemallit kuuluvat Sandvikin keskikokoisten lastauskoneiden luokkaan. Niiden hyötykuormat ovat 10 ja 15 tonnia. Vuonna 2021 esitelty Toro LH515i on Sandvikin dieselkäyttöisten lastauskoneiden i-sarjan uusin tulokas. Pienempään Toro LH410 ‑malliin on hiljattain tehty merkittäviä päivityksiä, ja se on älykkyydeltään, suorituskyvyltään ja luotettavuudeltaan Sandvikin täysin valmistajan isompien lastauskoneiden veroinen. Sandvikilta kerrotaan, että molempien laitemallien päivitykset perustuvat ennen kaikkea vuosien varrella kerättyyn asiakaspalautteeseen. 

Edellinen artikkeliDieselmoottorivalmistus uudelleenjärjestäytyy – Daimler hidastaa, Deutz kiihdyttää
Seuraava artikkeliPonssen 19 000. metsäkone valmistui