Ponssen 19 000. Vieremällä valmistettu metsäkone luovutettiin tänään pitkäaikaiselle asiakkaalle Elliot Henderson Ltd:lle, Royal Burgh of Annan Pipe Band -säkkipilliorkesterin soittaessa taustalla. Scorpion Giant -harvesteri varustettuna H8-harvesteripäällä pääsee hakkuutyömaille Scottish Bordersin ja Skotlannin alamaan alueille.

Kiitän Elliot Hendersonia ja Royal Burgh of Annan Pipe Band -orkesteria siitä, että he tulivat Vieremälle juhlistamaan 19 000. metsäkoneen rajapyykkiä kanssamme. Tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta, kun Vieremän kylällä kuullaan säkkipillin soittoa. Ja vielä kun kyse on Ponsse UK:n ensimmäisestä juhlakoneesta, tämä on hyvin erityinen päivä meille kaikille. Muistelemme tätä päivää vielä pitkään”, toteaa Ponsse UK:n toimitusjohtaja Gary Glendinning.

Elliot Henderson Ltd – yhteistyötä yli 20 vuotta

Yli 35 vuotta sitten toimintansa aloittaneen Elliot Henderson Ltd:n toimipaikka on Selkirkissä Skotlannissa. Tänään yrityksellä on yli 40 metsäkonetta, joilla tehdään harvennuksia, hakkuita jyrkillä rinteillä, päätehakkuita, maaperän parannusta ja metsäteitä. Elliot Henderson Ltd:llä on myös valmiudet hakkuutähteiden ja kantojen poistoon sekä raaka-aineen toimittamiseen biomassateollisuuden tarpeisiin. Yhtiö on myös Forest Industry Safety Accord -järjestön perustajajäsen ja Forestry Contractors Association -järjestön jäsen.

Elliot Henderson Ltd on ollut Ponssen asiakas jo yli 20 vuoden ajan, joten 19 000. metsäkoneen toimitus juuri heille on hieno kunnianosoitus pitkälle asiakassuhteelle. 

”Olemme olleet aina edelläkävijänä hankkimassa uusimpia koneita ja näin olemme varmistaneet, että puunkorjuukalustomme on tuottavaa ja innovatiivista. Odotamme malttamattomina kalustomme täydentämistä Scorpion Giantilla. Kone pääsee heti töihin korjaamaan Arwen-myrskyn kaatamia puita, ja uskomme, että suuremmasta tehosta ja H8-harvesteripäästä on siinä hyötyä. On hienoa päästä pian näkemään, mihin kone pystyy”, kertoo Neil Purves, Director of Harvesting for Elliot Henderson Group.

”Meillä on tällä hetkellä jo Ponsse Scorpion, Ergo, kolme Elephantia ja Buffalo”, Purves täydentää.   

Ponsse UK  

Ponsse UK perustettiin vuonna 1996, ja vuodesta 2017 lähtien yhtiön kotipaikkana on ollut Annan Skotlannissa. Ponsse toimitti ensimmäisen metsäkoneensa Isoon-Britanniaan jo vuonna 1994, ja tällä hetkellä konekanta on maassa lähes 400.  
Annanin huoltopalvelukeskuksessa työskentelee noin 30 Ponssen ammattilaista. 

Edellinen artikkeliSandvik toimittaa 20 lastauskonetta Enefitille Viroon
Seuraava artikkeli10 000. dumpperi valmistuu Moldessa