Ponssen Vieremän tehtaalla juhlittiin tänään 11. joulukuuta 20 000:n metsäkoneen valmistumista. Juhlan jälkeen Ponsse Bear -harvesteri H8-harvesteripäällä matkaa norjalaiselle asiakkaalle, Lågen Skogsdrift AS:lle. 

”On hienoa, että 20 000. metsäkone matkaa Norjaan asiakkaalle, jonka kanssa meillä on hyvä ja toimiva yhteistyö. Markkinaosuutemme Norjassa kasvaa ja tästä vuodesta tuleekin meille uusi ennätysvuosi. Bear-harvesteri on vaikuttava metsäkone ja nyt entistä tehokkaampi, kun se on varustettu uudella H8-harvesteripäällä. Tämän koneen myötä olemme vahvoja Norjan vaativimmissakin puunkorjuuolosuhteissa”, sanoo Carl-Henrik Hammar, Ponsse AB:n ja Ponsse AS:n toimitusjohtaja.

Lågen Skogsdrift AS:n yrittäjillä on vuosikymmenten kokemus puunkorjuusta

Lågen Skogsdrift AS on kahden veljeksen, Harald ja Gunnar Evjun omistama yritys. Yritys sijaitsee Etelä-Norjassa, Svarstadissa. Lågen Skogsdrift AS:n toiminta-alue on Lågenin laakso ja osissa Vestfoldin, Telemarkin ja Buskerudin lääniä. Harald ja Gunnar Evju operoivat metsässä joka toinen viikko ja lepäävät joka toinen viikko. 

Veljekset ovat Ponssen pitkäaikaisia asiakkaita, ja tämä on heidän kahdeksas Ponsse-metsäkoneensa. Harald osti ensimmäisen Ponsse HS 15 -harvesterin vuonna 1996. Hän aloitti metsätyöt moottorisahalla jo vuonna 1978. Hänen ensimmäinen harvesterinsa oli vuonna 1993 ostettu Logman. Vuonna 2001 veljekset ostivat yhdessä ensimmäisen metsäkoneensa, joka oli kuusipyöräinen PONSSE Ergo varustettuna H73-harvesteripäällä. 

”Kiitos luottamuksesta myös minun puoleltani. Toimitimme ensimmäisen PONSSE Bear -harvesterin Haraldille ja Gunnarille tammikuussa 2008, ja tänään luovuttamamme kone on heidän viides Ponsse Bear -harvesterinsa”, sanoo Tom Sundby, Ponsse AS:n myyjä Etelä- ja Länsi-Norjasta. ”Luulen, että Harald on tehnyt eniten puunkorjuuta uransa aikana Norjassa. Hän on tähän mennessä korjannut puuta 1,1–1,2 miljoonan kuution välillä”, Sundby jatkaa.

Edellinen artikkeliMcCloskey-edustus RealMachinerylle
Seuraava artikkeliStokker Oy ostaa Mateko Invest Oy:n