Ponsse tuo markkinoille uuden kuormainten tuoteperheen suosituimpiin kuormatraktorimalleihin. Nyt esiteltävät K101- ja K111-kuormaimet täydentävät kokonaisuutta, johon jo aiemmin lanseerattu K121-kuormain kuuluu.

Uusissa kuormaimissa on Ponssen suunnittelema ja kehittämä rakenne, jossa kuormaimen luotettavuuteen ja tuottavuuteen on valmistajan mukaan panostettu erityisen paljon. K101- ja K111 -kuormaimet ovat saatavilla Ponsse Buffalo-, Buffalo King- ja Bison Active Frame -kuormatraktoreihin. 

”Kuormatraktoreissa kuormainta käytetään työajasta paljon ja tässä kokoluokassa kuormat ovat suuria. Tästä syystä kuormaimen tehokkuus vaikuttaa merkittävästi kuormatraktorin tuottavuuteen. Uusien Ponsse K101- ja K111 -kuormaimien uudenlainen geometria ja suuri teho mahdollistavat hyvän hallittavuuden ja tarkan työskentelyn. Käyttäjäystävällinen kuormain on erityisen tärkeä työn sujuvuuden ja metsäkoneenkuljettajan työssä jaksamisen kannalta. Uusissa kuormaimissa on väkivahva hydrauliikka ja jo aiemmin toimivaksi todettu rakenne, jonka avulla kauimpanakin olevat rungot saadaan kuormatraktorin kyytiin turvallisesti ja tarkasti. Uudessa kuormaimessa on myös uudistettu työvalaistus”, kertoo Juha Haverinen, kuormatraktoreiden tuotepäällikkö Ponsselta.

Uusiin kuormaimiin on saatavilla PONSSE Active Crane -kuormaimenhallintajärjestelmä, jolla kuljettaja ohjaa yksittäisten toimintojen asemesta kahmarin liikettä. Tämän ansiosta kuljettaja voi tehokkaasti keskittyä kuormaintyöskentelyyn.

K101- ja K111-kuormainten yksinkertainen mutta vahva rakenne takaa tarkan, käyttäjäystävällisen ja tehokkaan työskentelyn kaikkein suosituimmassa kuormatraktorien kokoluokassa.

Ponssen uudet K101- ja K111-kuormaimet:

  • Uusi rakenne tässä kokoluokassa – perustuu PONSSE K121 -kuormaimeen, joka on markkinoiden suurimpia 
  • Entistä voimakkaampi ja käyttäjäystävällisempi 
  • Huoltoystävällinen ja vahva rakenne 
  • Uusi työvalaistus 
  • PONSSE Active Crane -kuormaimenhallintajärjestelmä saatavilla 

Tekniset tiedot:

  • Nostomomentti: 140 kNm/160 kNm (K101/K111)
  • Kääntövoima: 40 kNm
  • Ulottuma: 8 m/10 m (S/M-mallit)
  • Tilttijalustan kallistuskulma: -12…+24°
Edellinen artikkeliPonsselta uusi runkoturva huoltosopimuksiin
Seuraava artikkeliNimityksiä Avescolla