Metso laajentaa erityisesti taajamakäyttöön suunnitellun Lokotrack Urban -sarjan liikuteltavien murskaus- ja seulontalaitosten valikoimaa. Metso Urban -ratkaisun suojaominaisuudet vähentävät merkittävästi melu- ja pölypäästöjä perinteiseen murskaukseen verrattuna. Uuteen Lokotrack Urban LT96 -ratkaisuun voi tutustua Pirkkalassa Rotatorin pihalla 5.-6.4. ja Metson osastolla Bauma-messuilla 8.-14. huhtikuuta. 

”Kiviaineksen kuljetus kaupungin keskustojen rakennustyömaille kaukana sijaitsevilta louhoksilta on kallista ja vie energiaa ja aikaa. Samaan aikaan nopea kaupungistuminen työntää murskaustoimintaa lähemmäs kaupunkien keskustoja. Asiakkaamme tarvitsevat ratkaisuja, joilla voidaan välttää tarpeettomat kuljetukset ja vähentää ympäristöhaittoja mahdollisimman paljon”, kertoo Kimmo Anttila, Metson Lokotrack-ratkaisuista vastaava johtaja. 

”Metson Urban-ratkaisu kehitettiin, jotta säännellyimmilläkin kaupunkialueilla voidaan murskata kiviainesta ja samalla aktiivisesti suojella työmaa-alueiden työntekijöitä ja lähistöllä asuvia ihmisiä.” 

Ympäristöystävällisyyttä murskaamiseen taajamissa

Urban-ratkaisussa yhdistyvät Metson murskaustekniikka ja nykyaikaiset ympäristö- ja turvallisuusominaisuudet. Sarjan viimeisin uutuus on Lokotrack Urban LT96 -leukamurskauslaitos, joka sopii pienille ja keskisuurille työmaille, joilla murskataan ja kierrätetään purettua betonia. Vuonna 2017 lanseerattu ja markkinoiden ensimmäinen Urban-ratkaisu on saatavissa myös sähkökäyttöiseen LT130E-malliin, LT120-malliin ja LT106/S-malliin, joka on Metson käytetyimpiä liikuteltavia murskauslaitoksia.

Lokotrack Urban -sarjan murskaus- ja seulontalaitoksissa käytetään patentoituja ratkaisuja, joilla Metson mukaan melua voi torjua tehokkaasti ja joiden huolto on helppoa. Kovien kiviainesten murskauksessa meluntorjuntaan tarvittavaa etäisyyttä voidaan lausunnon mukaan yleensä lyhentää 50-60 prosenttia perinteisiin murskauslaitoksiin verrattuna.

Sisäänrakennetut ympäristöominaisuudet auttavat määräysten noudattamisessa

Kaupunkialueilla tapahtuvaa murskaamista säännellään yhä tiukemmin ympäristö- ja turvallisuusmääräyksillä, jotka vaihtelevat eri maissa. Metson Urban-sarjassa on integroituja ominaisuuksia vaatimusten täyttämiseksi. Niistä on hyötyä etenkin silloin, kun haetaan ympäristölupia lyhytaikaiselle murskaustoiminnalle.

”Uskomme, että ympäristön kannalta kestävä toiminta ja sen joustavuus voidaan sovittaa samaan ratkaisuun. Kentältä saamamme palautteen mukaan Metson Urban-ratkaisun käyttö helpottaa lupien hakemista. Tavoitteemme on, että Urban auttaa asiakkaitamme hyödyntämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia kestävästi”, Anttila toteaa.N

Metso esittelee erilaisia kestävään tuottavuuteen tähtääviä kivenmurskauksen ja kaivosteollisuuden innovaatioita Bauma 2019 -messuilla osastolla FS.1111/2.

Edellinen artikkeliRenault-maansiirtoautoihin uusia turvallisuusominaisuuksia
Seuraava artikkeliRealMachinery lisää löylyä ja suuntaa ulkomaille