Ponsse esittelee yhdessä tytäryhtiönsä Epecin kanssa kosketusnäytöllisen Opti 8 -tietokoneen. Ponssen mukaan kyseessä on alansa huipputeknologiaa edustava laite. Opti 8 -tietokoneen suunnittelun ja muotoilun johtoajatukseksi on valmistajan mukaan otettu käyttäjäystävällisyys, iso ja tarkka näyttö, ergonomisesti hyvä asettelu ohjaamossa sekä responsiivisuus, jotka kaikki parantavat metsäkoneenkuljettajan työskentelyolosuhteita.

Uudessa Opti 8 -tietokoneessa on enemmän suorituskykyä ja muistia kuin aiemmassa versiossa, mikä näkyy käyttäjälle nopeutena ja käytön sujuvuutena. Tietokoneen kovalevyn tallennuskapasiteetti on tuplattu tulevaisuuden sovellusten toiminnan varmistamiseksi. 

”Opti 8 -tietokoneen tuotesuunnittelussa on huomioitu ennen kaikkea soveltuvuus vaativaan metsäkoneympäristöön. Tietokoneen tuotekehityksestä vastaa Ponsse yhdessä konsernin teknologiayhtiö Epecin kanssa. Laitteet valmistetaan Epecin Seinäjoen tehtaalla”, kertoo Markku Savolainen, laiteautomaatiopuolen tuotepäällikkö. ”Opti 8 -tietokone mahdollistaa Ponsse-metsäkoneiden koneenohjausjärjestelmien kehityksen jatkossa entistä käyttäjäystävällisemmiksi”, Savolainen jatkaa.

Ponsse Opti 8 -tietokone on vakiovarusteena Ponsse-harvestereissa ja kuormatraktoreissa vuoden 2021 alusta alkaen.  

Ponssen listaamat Opti 8 -tietokoneen tärkeimmät ominaisuudet:

  • Mahdollistaa koneiden tietojärjestelmien tuotekehityksen pitkälle tulevaisuuteen
  • Suunniteltu täyttämään Ponsse-metsäkoneiden ja metsäyhtiöiden korkeat laatuvaatimukset. 
  • Kooltaan isompi 15,6” näyttö, jonka kirkkaus, tarkkuus ja katselukulma ovat huippuluokkaa.  
  • Kapasitiivinen kosketusnäyttö, jonka käytettävyys on vastaava kuin mobiililaitteissa. 
  • Käynnistyy välittömästi myös erittäin kylmissä olosuhteissa.
  • Windows 10 -käyttöjärjestelmä

Edellinen artikkeliMakitan XGT-sarja pian myynnissä
Seuraava artikkeliMOTOKO on uusi monitoimityökone Itä-Suomesta