Makitan uuden XGT-akkukonesarjan ensimmäisiä yksilöitä on odotettavissa myyntiin lähiviikkoina. Ensimmäiset julkistetut tuotteet ovat puukkosaha, iskuväännin, pyörösaha, yhdistelmäpora, kulmahiomakoneita, mutterinväännin ja kaksi porakonetta, joista toisessa on myös iskutoiminto. XGT-järjestelmän julkaiseminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että aiempi LXT-sarja olisi hiipumassa. Päin vastoin, Makitalta kommentoidaan, että kyseinen mallisto jatkaa edelleen laajentumistaan.

XGT – tehty ammattilaisten kasvaviin tarpeisiin

Makita aloittaa 40V Max XGT -tuotteiden myynnin siis tämän syksyn aikana. Valmistaja kertoo, että sarja on vastaus alalla meneillään olevaan murrokseen, jossa akkuteknologia korvaa muut virtalähteet yhä suuremmissa laitteissa. Sarjan tavoitteena on tarjota ratkaisu ammattilaisten tarpeisiin ja jatkaa toimia Makitan johdottoman tulevaisuuden vision täyttämiseksi. ”Makita haluaa palvella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin parhaalla mahdollisella tuotevalikoimalla. CXT-sarjamme sopii erinomaisesti kevyitä ja pienikokoisia työkaluja kaipaaville asiakkaille, kun taas LXT-sarja on hyvä valinta, kun etsitään monikäyttöistä työkalua. XGT-sarjan avulla tarjoamme uuden vaihtoehdon niille asiakkaille, jotka etsivät hankalimmissa töissä tarvittavaa raakaa voimaa”, avaa maajohtaja Tommi Lindgren sekä tuttuja että uutta sarjaa.

Enemmän tehoa, kestävämpiä tuotteita ja älykästä teknologiaa

Ensimmäiset julkistetut tuotteet ovat siis puukkosaha, iskuväännin, pyörösaha, kaksi poravasaraa, kulmahiomakoneita, mutterinväännin ja kaksi porakonetta, joista toisessa on myös iskutoiminto. Työkalut ovat edeltäviin malleihin verrattuina tehokkaampia ja kestävämpiä. Niiden akut myös latautuvat nopeammin. XGT-sarjan työkaluissa on käytetty älykästä teknologiaa, jonka ansiosta työkalu ja akku kommunikoivat keskenään digitaalisesti parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Tämä auttaa työkaluja myös sopeutumaan tulevaan teknologiseen kehitykseen. ”XGT tarjoaa uusia ominaisuuksia johdottomiin työkaluihin. Esimerkiksi iskuvääntimessä on uskomaton 220 Nm:n enimmäisvääntömomentti ja porakoneissa elektroninen momentinsäätö. Porakoneissa on myös vääntömomentin rajoitin, joka sammuttaa moottorin, jos terä yllättäen pysähtyy. Tämä ehkäisee ranteen vääntymisen ja muita mahdollisia vammoja”, toteaa tuotepäällikkö Henri Lahti.

Käänteentekeviä innovaatioita ja panostuksia alan johtavaan tuoteperheeseen

Uusi XGT-sarja toimii ja kasvaa 18 voltin LXT-sarjan rinnalla. Vaikka kyseessä ovat täysin erilliset järjestelmät, voi XGT-laturia käyttää lisätarvikkeena myytävän adapterin kanssa myös LXT-akuille. Tulevaisuudessa sarjojen koko laajenee entisestään, sillä Makita kertoo keskittyvänsä maailmanlaajuisesti kehittämään työkaluja, jotka helpottavat asiakkaidensa työtä.

Edellinen artikkeliMetsäjätti – aina ajankohtainen aihe valkokankaalla
Seuraava artikkeliPonsse esittelee Opti 8 -tietokoneen