Nokian Forest King -rengaslinjan uusin tulokas on TRS 2+, joka tuo valmistajansa mukaan uuden sukupolven ominaisuudet myös kuusipyöräisille metsäkoneille. Nokian Renkaat tiedottaa, että luvassa on pitoa maaperää vahingoittamatta, pitkä käyttöikä sekä erinomainen tuki ketju- ja telakäytölle. Lisäksi Nokian Forest King F2- sekä Nokian Forest King TRS 2 -renkaiden uudet kokovaihtoehdot tuovat ne yhä useamman metsäkoneen ulottuville.

Uusi Nokian Forest King TRS 2+ -renkaat on suunniteltu tarjoamaan mahdollisimman leveän kosketuspinnan maahan, jolloin pito ilman teloja on erinomainen. Niitä käytettäessä puolestaan parannettu tuki ketjuille ja teloille minimoi renkaan kulumista.

“Nokian Forest King TRS 2+ -rengas näyttää uudelta, ja kyse onkin seuraavan sukupolven renkaasta”, kertoo Teemu Vainionpää, Nokian Renkaiden tuotepäällikkö. ”Uskon käyttäjien arvostavan parempaa liikkuvuutta ja monikäyttöisyyttä metsätöissä.”

Metsässä renkaan vakaus on tärkeä ominaisuus, joten Nokian Renkaat kertoo panostaneensa tähän puoleen. ”Hyvät renkaat tarjoavat työnteolle vakaan perustan, jolloin tarkkuus ja tehokkuus paranee”, Teemu Vainionpää kuvailee. ”Nokian Forest King TRS 2+ -renkaiden 24PR-ristikudosrakenne vaimentaa tehokkaasti heilahduksia ja iskuja.”

Käyttöiän pidentämiseksi Nokian Forest King TRS 2+ -renkaissa on valmistajansa mukaan enemmän kumia olka-alueilla. Itse pintakuvion suojana on teräsvahvistukset. Näiden kerrotaan parantavan renkaan viillon- ja pistonkestoa, ja Nokian Forest King TRS 2+:n luonnehditaan olevan turvallinen valinta vaativimpaankin maastoon.

Nokian Forest King TRS 2+ -rengasta suunnitellessa on Nokian Renkaiden kertoman mukaan kiinnitetty erityistä huomiota telojen parhaaseen mahdolliseen tukeen. Renkaan syvä pintakuvio telaurineen sekä lisätyt tukirivat tarjoavat telalle optimaalisen alustan, jolloin telojen lipsuminen sekä renkaiden vaurioituminen on vähäisempää.

”Ilman ketjuja tai teloja työskennellessä renkaan terävät kuvion reunat, lisätyt tukirivat ja leveä kosketuspinta maahan takaavat pidon vaativassakin maastossa”, Vainionpää sanoo. ”Tämä mahdollistaa maksimipidon minimaalisella maaperän vahingoittamisella.”

Yhteensopivat tarvikkeet

Nokian Forest King TRS 2+ on yhteensopiva saman kokoisten Nokian Forest Rider -renkaille tarkoitettujen vanteiden, sisärenkaiden, ketjujen sekä telojen kanssa.

Koot ja saatavuus

600/65-34 
710/55-34 
710/70-34

Kaikki kolme kokoa tulevat saataville vuoden 2019 lopusta.

Uusia kokoja Nokian Forest King F2- ja Nokian Forest King TRS 2 -rengasperheissä

Monikäyttöisessä Nokian Forest King -tuotesarjassa on nyt myös uusia kokoja. Nokian Forest King F2 on soveltuu raskaiden metsäkoneiden telakäyttöön, kun taas Nokian Forest King TRS 2 -renkaan ripakuvion kerrotaan tarjoavan äärimmäistä pitoa. Vuoden 2019 lopusta kumpikin rengas on saatavana myös koossa 800/40-24.5, jolloin sopivia käyttökohteita on entistä enemmän.

Edellinen artikkeliKuhmalahti Pulling -video
Seuraava artikkeliContinentalilta uusi maatalousrenkaiden VF-teknologia