Nokian CT -maatalousperävaunun rengas on jo tuttu tuote, ja se on suunniteltu painaville kuormille sekä pitäikäiseen käyttöön. Valmistajan mukaan renkaan suosittu 600/55R26.5-koko on nyt päivitetty kestämään entistäkin suurempia kuormia ja korkeampia rengaspaineita.

Maatalouden ja kunnallistekniikan tarpeissa traktorien ja perävaunujen yhdistelmä kuljetuksissa on perinteinen ja usein voittamaton yhdistelmä. Mutta kuten nykyään melkeinpä missä vain asiassa, haetaan tässäkin suoritteessa yhä suurempia tehoja ja kuormia. Tämä ajaa tietenkin myös esimerkiksi kone- ja rengasvalmistajia kehittämään sopivia tuotteita kohtaamaan kysyntää. Rengaspuolella tärkeimpiä ominaisuuksia tässä tapauksessa ovat sekä kuorman- että kulutuksenkestävyys.

 “Nokian CT -perävaununrengas syntyi vastauksena tähän vahvan, mutta silti mukavan renkaan tarpeeseen”, kertoo tuotepäällikkö Tero Saari Nokian Renkailta. ”Meidän piti kehittää aivan uudenlainen rengas, joka suoriutuisi raskaista kuormista ja olisi samalla taloudellinen sekä pitkäikäinen.” Nokian CT -renkaassa on valmistajansa mukaan äärimmäisen hyvin kulutusta ja vaurioita kestäväksi suunniteltu maansiirtoluokan teräsvyörakenne. Lisäksi siinä on paksu pintakuvio ja suuri kontaktipinta.

“Vuonna 2014 julkaistu Nokian CT on edelleen yksi maailman tukevimmista ja vakaimmista perävaununrenkaista”, Tero Saari muistuttaa. ”Kaiken lisäksi uusi kumiseos osoittautui niin vahvaksi, että ensimmäisten tuotantorenkaiden pitkä käyttöikä yllätti jopa meidät”, Saari hymyilee. 

Valmistaja muistuttaa myös, että monikäyttöisyys oli yksi tärkeistä kulmakivistä. “Emme halunneet rajata renkaan käyttöä liiaksi”, Tero Saari linjaa. ”Tosielämässä samaa rengasta voidaan käyttää maansiirtoon, peltotöihin ja moniin muihin käyttötarkoituksiin – ja Nokian CT -perävaunurengas on osoittanut toimivuutensa näissä kaikissa, mikä on tehnyt siitä mm. suositun ensiasennusrenkaan perävaunuvalmistajien keskuudessa.” 

Monikäyttöisyyden lisäämiseksi Nokian CT -renkaan suosittua 600/55R26.5-kokoa on kehitelty entisestään, ja se korvaa vanhan version kokonaan.  

“Suurimmalla rengaspaineella uusi versio voi kantaa jopa 6,5 tonnia 65 km/h huippunopeudella”, Tero Saari kertoo. ”50 km/h nopeudella kantavuus on jo 7,9 tonnia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tandem-akselinen perävaunu voi kantaa jopa kaksi kuutiota enemmän maata tai hiekkaa. Kyky kuljettaa raskaita kuormia turvallisesti, mukavasti ja taloudellisesti on Nokian CT -renkaan perusajatus”, tiivistää Saari. ”Tämä päivitys pitää siitä huolta myös tulevaisuudessa.”

Edellinen artikkeliCNH ostaa Eurocomachista tunnetun Sampieranan
Seuraava artikkeliTieluiska ja Jonsson jakeluyhteistyöhön Suomessa