Hitachi ZX7-sarja lisääntyy ZX130-7- ja ZX135US-7-malleilla. Valmistaja kertoo uusien koneiden tarjoavan täydellistä koneen hallintaa, parannettua turvallisuutta ja mukavuutta, sekä pienempiä kokonaiskuluja.

ZX130-7 ja ZX135US-7-mallien myötä päästään valmistajan mukaan jopa 9% pienempään polttoaineenkulutukseen aikaisempiin malleihin verrattuna. Tämä etu on saavutettu käyttämällä Hitachin kehittämää HIOS V-hydrauliikkajärjestelmää. 

Uusien mallien elinkaarikustannusten kerrotaan myös olevan pienempiä uuden EU-taso V:n päästömääräykset täyttävän moottorin ansiosta. Päästömääräykset täytetään ilman urea-järjestelmää (SCR). Taloudellisempaan ajotapaan kannustaa myös näyttöpaneelista löytyvä ECO-mittari. 

Lisälaitteiden vaihtoa on helpottamassa lisälaitteiden tukijärjestelmä, jota kuljettaja voi käyttää näyttöpaneelin kautta. Järjestelmään on mahdollista syöttää kunkin käytettävän työlaitteen asetukset, jolloin laitteiden vaihto sujuu helposti ja kone on monikäyttöisempi. 

Kuljettajan työympäristö on suunniteltu täysin uudelleen täyttämään vaativankin kuljettajan toiveet, Hitachilta kerrotaan. Aiempien 7-sarjan koneiden viitoittamalla tiellä jatkava tilava materiaaleiltaan sekä ergonomialtaan uudelleen mietitty ohjaamo tarjoaa valmistajan mukaan markkinoiden hiljaisimmat äänentasot ja vaimeimman kuljettajaan kohdistuvan tärinätason. Ohjaamon kulkuaukko on 15 cm aiempaa leveämpi ja jalkatilaa on kasvatettu. 

Koneen hallintaa on kehitetty edelleen uudistamalla ohjaamoergonomiaa ja suunnittelemalla painikkeet ja katkaisijat siten että ne ovat helposti kuljettajan ulottuvilla. Sivukonsolit liikkuvat istuimen mukana, jolloin myös käsinojien asetetut asennot säilyvät ja painikkeet ovat aina yhtä helposti saavutettavissa. Pidemmälle kuljettajalle olosuhteet ovat myös paremmat lisääntyneestä tilasta pään yläpuolella ja jalkatilassa.

Hitachi ZX7-sarjan kaivukoneet tarjoavat parannettua näkymää työkohteeseen ja ympäristöön. Aerial Angle-kamerajärjestelmä antaa kuljettajalle 270-asteen lintuperspektiivinäkymän koneen ympäristöstä. Kuljettajalla on mahdollista valita näyttöpaneeliin näkyville kuudesta kuva-asettelusta. Uudet LED-valot ja uudistunut, suuremmalla pyyhkäisyalalla oleva etuikkunanpyyhin edesauttavat näkyvyydessä.

Hitachi ZX130-7 ja ZX135US-7-mallit ovat läpikäyneet ankarat testit Hitachin testauslaitoksessa Japanissa, valmistaja vakuuttaa. Komponentteja on uudistettu laajalti tavoitteena entistä luotettavammat koneet. Myös alavaunun kulutusosien kestävyyttä on kehitetty entisestään. 

Koneen helpompi huollettavuus ja puhtaanapito auttaa lyhentämään koneen seisonta-aikoja. Esimerkiksi suurempi lauhduttimien suoja ZX135US-7 mallissa tarjoaa helpomman pääsyn lauhduttimien suojaverkolle ja ilmansuodattimelle. 

Hitachi-jälkipalvelutarjonta auttaa omistajia kalustonhallinnassa. Etäseurantajärjestelmä lähettää GPRS- tai sateliittijärjestelmien avulla tietoa koneen tilasta Global e-service-, Owner’s site- ja ConSite-palveluihin. Lisäksi ConSite-palvelu kerää kuukausittaiselle sähköpostiraportille koneen käyttötiedot. ConSite Pocket-mobiilisovelluksen avulla omistaja saa myös tiedon koneen mahdollisista hälytyksistä. 

Uuden mallisarjan koneissa on myös moottori- ja hydrauliöljylaatua seuraavat anturit, jotka seuraavat öljynlaatua 24/7. Öljysensorit tunnistavat heikentyneen öljynlaadun ja lähettävät öljynlaatutiedon Global e-Service- palveluun. Tämän innovatiivisen ominaisuuden ansiosta asiakkailla on suurempi mahdollisuus välttää kalliit vauriot ja koneiden korjauksesta johtuvat seisonta-ajat. 

“Uudet Zaxis-7 keskikokoiset kaivukoneet on suunniteltu täyttämään kuljettajien ja omistajien näkemykset”, kertoo Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n kaivukoneiden tuotepäällikkö Wilbert Blom. “Esittelemme ylpeinä uudet mallit asiakkaillemme ja uskomme niiden tehostavan heidän liiketoimintaa. Ei vain koneiden, vaan myös niihin liittyvien lisäpalveluiden ja osaavien ihmisten avulla.” 

Edellinen artikkeliDestia järjestäytyy INFRA ry:hyn
Seuraava artikkeliWikar Oy Ab saa uuden omistajan