Kruunupyyläisyritys Wikar Oy Ab:lla on uusi omistaja. Ostaja on sijoitusyhtiö Myro Equity Ab ja kauppa astuu voimaan 29.6.2021.

Myro Equity on perheyritys, jonka painopiste on pohjanmaalaisten yritysten edistämisessä ja kehittämisessä. Myro Equityn kantava voima on Leif Käldman. Näin hän kommentoi kauppaa: 

”Kronos-brändi on kiinnostava ja näen tuotteiden edelleen kehittämisessä suuria mahdollisuuksia. Kauppa on täysin linjassa Myro Equityn paikalliseen sijoittamiseen liittyvien tavoitteiden kanssa.” 

Myös toimitusjohtaja Mathias Lindholm näkee uudessa omistusrakenteessa suuria mahdollisuuksia: 

”Kasvumme on viime vuosina ollut vakaata ja tähtäämme uusille markkinoille muun muassa Ruotsissa. Olemme juuri lanseeranneet uuden vaunusarjamme Kargon, ja odotan innolla, että pääsemme jatkamaan kehittämistä ja luomaan uusia tuotteita sekä laajentumaan entisestään. Historia ja paikallisuus ovat meille tärkeitä ja pidän positiivisena sitä, että meillä jatkossakin on paikallinen omistaja.” 

Kronos-tavaramerkillä on jo yli sadan vuoden historia. Yhtiön perustaja Uno Wikar avasi ensimmäisen verstaansa v. 1914 Kruunupyyssä. Nykyään Wikar Oy Ab valmistaa Kronos-tavaramerkillä metsäkoneita, vesakkomurskaimia ja lapiorullaäkeitä. Yhtiön tuotteita myydään yli 20 maassa eri puolilla maailmaa. Yhtiössä on noin 30 työntekijää, ja liikevaihto on 7 miljoonaa euroa. 

Edellinen artikkeliHitachin ZX-7-sarja täydentyy ZX130-7 ja ZX135US-7-malleilla
Seuraava artikkeliKesla 326T tuo ajokonemaisia arvoja