Kilpailu Swedish Steel Prize 2023 -palkinnosta on alkanut. Kyseessä on terästeollisuuden arvostetuin kansainvälinen palkinto, jolla juhlistetaan nyt jo 21. kerran innovatiivisia teräsratkaisuja.

Swedish Steel Prize -palkinto myönnetään taholle, joka hyödyntää teräksen koko potentiaalia parantaakseen niin liiketoimintaansa tai toimialaansa kuin yhteiskuntaakin. Swedish Steel Prize houkuttelee kilpailijoita kaikkialta maailmasta, ja sen tarkoituksena on inspiroida insinöörejä, suunnittelijoita ja keksijöitä teräksen rajattoman potentiaalin hyödyntämisessä. Kilpailu ja siihen liittyvä tapahtuma edistävät innovatiivisten ratkaisujen jakamista, joka johtaa parempaan maailmaan.

”Swedish Steel Prize juhlistaa innovointia ja hyvää suunnittelua”, sanoo Swedish Steel Prize -tuomariston puheenjohtaja ja SSAB:n tutkimus- ja innovaatiojohtaja Eva Petursson. ”Etsimme ratkaisuja, jotka todella ylittävät teräksen rajoja ja joissa on kestävän kehityksen tai digitaalisuuden ote.”

Kilpailuun voivat osallistua niin yksityishenkilöt, yritykset kuin organisaatiotkin, ja palkinto myönnetään sellaiselle menetelmälle tai tuotteelle, jossa valitun teräslajin ominaisuudet toimivat parhaiten osana merkittävää innovaatiota.

Hakemukset arvioi riippumaton tuomaristo. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota ideoiden innovatiivisuuteen, luovuuteen, ympäristötietoisuuteen sekä suoritus- ja kilpailukykyyn. Kannustamme erityisesti lähettämään ehdotuksia, jotka liittyvät ympäristöön, digitaalisiin ratkaisuihin ja talouden uusiin trendeihin.

Swedish Steel Prize -palkinnon voittaja saa diplomin, kuvanveistäjä Jörg Jeschken suunnitteleman pienoisveistoksen sekä runsaasti medianäkyvyyttä. SSAB tekee Swedish Steel Prize -tapahtuman yhteydessä myös 100 000 Ruotsin kruunun lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Palkinto julkistetaan Tukholmassa osana Swedish Steel Prize 2023 -tapahtumaa 10.–11. toukokuuta. Tapahtumassa teräsammattilaiset eri puolilta maailmaa tulevat oppimaan, verkostoitumaan ja inspiroitumaan uusista terästekniikoista ja niiden innovatiivisista sovelluksista.

Kilpailun säännöt, osallistumisohjeet ja tietoa aiempien vuosien finalisteista saa osoitteesta www.steelprize.com/applyKaikkien kilpailuvastausten on oltava perillä ennen 18.1.2023, jotta ne voidaan ottaa huomioon.

Edellinen artikkeliWihuri Oy Tekninen Kauppa laajentaa toimintaansa Pohjois-Pohjanmaalle
Seuraava artikkeliPolttoainetuki nyt haettavissa