Ahlström Capital on sopinut myyvänsä 100 % Destia Oy:n osakkeista ranskalaiselle infra-alan suuryritykselle Colas SA:lle.

Suomalainen infra-alan suuryritys Destia Oy myydään ranskalaiselle saman alan suuryritys Colas SA:lle. Destia Oy syntyi vuonna 2008 valtion Tieliikelaitoksen yhtiöittäimisen myötä, ja vuonna 2014 se myytiin nykyiselle omistajalla, Ahlström Capitalille. Destiaa on tämän jälkeen kehitetty aktiivisesti kohti Suomen suurinta yritystä alallaan. Tiedotteensa mukaan Ahlström Capital uskoo, että Colas, johtava kansainvälinen yhtiö innovatiivisissa ja vastuullisissa liikkumisen ratkaisuissa, on erinomainen uusi omistaja Destialle seuraavaan kehitysvaiheeseen.

”Yhdessä Destian johdon kanssa, olemme kehittäneet yrityksestä johtavan suomalaisen infra-alan palveluntarjoajan kilpaillulla markkinalla. Yhtiö on vahvistanut osaamistaan monella keskeisellä alueella, kuten kunnossapitoliiketoiminnan digitalisaatiossa. Uuden teollisen omistajan Colasin kanssa yhtiö on hyvissä käsissä seuraavassa kasvuvaiheessaan”, sanoo Lasse Heinonen, Ahlström Capitalin toimitusjohtaja.

Colasille osto on mahdollisuus vahvistaa läsnäoloaan Pohjois-Euroopassa.

”Olemme erittäin vaikuttuneita Destian osaamisesta, erityisesti rakennustyömaiden digitalisaation suhteen sekä heidän asiantuntemuksestaan kunnossapitopalveluista vaikeissa olosuhteissa. Näemme mahdollisuuden kehittää edelleen liiketoimintoja kuten rata-, maa- ja kiviainespalveluita. Colas tarjoaa myös asiantuntijuuttaan vaikeiden projektien hallinnassa”, kertoo Francis Grass, Colas EMEA:n toimitusjohtaja.

“Ahlström Capitalin omistajuudessa olemme kehittäneet Destiasta arvojohdetun, johtavan infratoimijan Suomessa. Colasin tuella tulemme olemaan hyvässä asemassa toteuttamaan Pohjoisen elämän yhdistäjä -strategiaamme. Colasin globaali rakennusalan asiantuntemus yhdistettynä Destian infran tajuun luo uusia mahdollisuuksia asiakkaillemme ja henkilöstöllemme”, sanoo Destian toimitusjohtaja Tero Kiviniemi.

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö. Sen palvelut kattavat koko infran elinkaaren suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon. Destian liikevaihto vuonna 2020 oli 564 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 1 600 ammattilaista.

Colas SA puolestaan on yhtä lailla maantie- ja rautatieverkon suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon sekä tähän liittyviin tukitoimintoihin erikoistunut yritys, joka työllistää keskimäärin 60 000 työntekijää 50 eri maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 12,3 miljardia euroa.

Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, ja kaupan odotetaan tapahtuvan vuoden 2021 loppuun mennessä. Osapuolet ovat päättäneet olla julkistamatta kauppahintaa.

Edellinen artikkeliKoneellisessa puunkorjuussa huolestuttava kannattavuustilanne
Seuraava artikkeliPortaatonta poljentoa – Doosan DL420CVT-7