Case Construction Equipment esitteli tämän vuoden Conexpossa omien sanojensa mukaan markkinoiden ensimmäisen täyssähköisen kaivurikuormaajan. Project Zeus -nimeä kantava 580 EV tarjoaa valmistajansa mukaan saman voiman ja työtehon kuin dieselversio. Kaksi tällaista konetta on jo myyty yhdysvaltalaisille yrityksille, ja tuote onkin aluksi suunnattu tälle markkina-alueelle.

580 EV saa voimansa 480-volttiselta 90 kilowattitunnin litium-ioniakustolta, ja se tarjoaa työaikaa noin kahdeksaksi tunniksi. Caselta kerrotaan, että kaivupuolen hydrauliikka vastaa normaalin dieselmoottorikoneen ratkaisuja, eikä siten häviä esimerkiksi murtovoimassa. Ajon ja kaivun yhteiskäytön kerrotaan olevaan jopa tehokkaampaa kuin perinteisessä vastaavassa mallissa.

Lopuksi pieni hiusten halkominen. Casen maininta markkinoiden ensimmäisestä täyssähköisestä kaivurikuormaajasta on hieman tulkinnanvarainen, sillä Huddig esitteli Tigon-konseptinsa jo vuonna 2015. Missä menee sitten konetyyppien tarkka raja ja lasketaanko vasta myydyt kappaleet markkinoiksi, onkin se tulkinnanvarainen asia.

Edellinen artikkeliVW:n ja Fordin hyötyajoneuvoyhteistyö etenee
Seuraava artikkeliUusi opas metsäpaloriskin ennakointiin metsätöissä