50 vuotta niveldumppereita valmistanut Elnesvågenin tehdas Norjan Moldessa juhlii tässä kuussa rakennettavan 10 000. koneen valmistumista. Tehdas valmistaa nykyisin Doosan- ja Hyundai-dumppereita.

Jo puolen vuosisadan dumpperiperinteen omaava Elnesvågenin dumpperitehdas on päässyt 10000 koneen rajapyykille, kun helmikuussa valmistuu pyöreitä tuhansia täyttävä kone. Tehdaspäällikkö Jan Roger Lindsetin mukaan Doosan-niveldumpperi tuotantonumerolla 851951 on tarkoitus toimittaa Rental Groupille Norjaan.

Tuotanto aloitettiin tehtaalla vuonna 1972, jolloin yrityksen nimi oli Glamox. Sittemmin brändillä on ollut useita nimiä, kuten Moxy, Moxy Industrial, Brown Engineering, Moxy Trucks, Moxy Engineering. Vuonna 2008 nimi muuttui Doosaniksi, kun eteläkorealainen valmistaja osti tehtaan ja tuotteen. Vuonna 2021 Hyundai Heavy Industries osti Doosanin rakennuskonevalikoiman, mukaan lukien ADT- eli niveldumpperilinjan, ja yrityksen nimi muutettiin Hyundai Doosan Infracoreksi (HDI).

Elnesvågenin tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 150 työntekijää, mutta koska sekä Doosanin että myös Hyundain niveldumpperit valmistetaan nyt tehtaalla, työvoiman määrän odotetaan lisääntyvän vastaamaan odotettua 40 %:n tuotannon kasvua.

Edellinen artikkeliPonssen 19 000. metsäkone valmistui
Seuraava artikkeliVolvo CE sähköistää keskikokoisen kuormaajan