John Deere tuo markkinoille uudistetut piiloletkujatkeella varustetut taittopuomioptiot kuormakoneiden CF5-, CF7- ja CF7S-kuormaimiin. Uusien taittopuomien suunnittelun lähtökohtana on ollut käytettävyyden, kestävyyden sekä huollettavuuden selkeä parantaminen. Uudet XI-nimetyt piiloletkujatkeet ovat saatavilla optiona 910G, 1010G, 1110G, 1210G ja 1510G-mallien kuormatraktoreihin kevään 2021 aikana.

Uusi taittopuomi on John Deeren mukaan rakenteeltaan vahvempi, jatke on voimakkaampi, ja letkujen reititys on suunniteltu uudelleen, ottaen paremmin huomioon sekä letkujen kestävyyden ja vaihdettavuuden sekä myös puomin käytettävyyden. Uudistettu letkujen reititys nosto- ja taittopuomin välillä ja jatkepaketin sisällä suojaavat letkuja vaurioilta. Parannettu geometria, aiempaa tasapainoisempi puomin noston ja taiton suhde tekee puomin liikeradoista entistä sulavampia ja käytöstä miellyttävää minkä ansiosta myös tuottavuus paranee. Uusien XI-piiloletkujatkeiden myötä kuormaimen ulottumaksi tulee 9,8 m.

90 % kuormakoneista toimitetaan IBC:llä varustettuna. IBC:llä varustettuihin koneisiin on saatavana taittopuomin alle sijoitettu työvalo parantamaan näkyvyyttä kuormaimen kärkeen pimeällä.

Parempi letkujen reititys puomin sisällä lisää letkujen kestävyyttä ja tekee letkujen vaihdosta helpompaa. Jatkeen takaosan liukulaakerin voitelu onnistuu nyt suojia irrottamatta. Myös jatkeen ketjun säätö onnistuu osia purkamatta ja suojia irrottamatta. Uutta on myös säädettävä kuormaintuki, joka helpottaa kuormaimen kuljetusasentoon tuomista.

Piiloletkujatkeiden lisäksi saatavana on vahvempi Indexator GV12-2S-riipuke. Vahvemman riipukkeen pohjalevy on teräksinen aikaisemman valurautaisen sijaan.

Edellinen artikkeliUutta palontorjuntaa Ansul LVS -nesteellä
Seuraava artikkeliDipperfox-kantojyrsin ja Fortress-betonileikkurit Marakonille