Volvo CE:n ConExpossa esittelemä seuraavan sukupolven EC500-kaivukone ei ole vielä tuotantoyksilö, mutta antaa viitteitä tulevaisuuden suunnasta.

Volvo EC480E:n seuraajaksi kaavailtu, 50-tonniseen työpainoluokkaan laskeutuva seuraavan sukupolven EC500 on esitelty maailmalle ConExpossa, Las Vegasissa. Kuluvan vuoden marraskuussa tuotantoon Etelä-Korean Changwonin tehtaalla lähtevä EC500 tulee saamaan vielä joitakin muutoksia nyt nähtyyn versioon verrattuna, mutta pääosin paketti on kasassa. Suurimmat muutokset koskevat Volvo CE:n mukaan ohjaamon muotoilua ja suunnittelua. Sisustusta on laitettu uusiksi, ja uudistuksia ovat esimerkiksi tuore näyttö, avaimeton käynnistys, puhelimen lataus sekä langalla että ilman ja uusi työtilan valintakytkin. Lisäksi tarjolle tulee estetunnistuksella varustettu Volvo Smart View -järjestelmä, joka mahdollistaa 360° kameranäkymän sekä hyödyntää törmäystutkaa. Järjestelmä osaa kertoa, onko sen havaitsema este esine vai ihminen, joten kuljettaja voi reagoida kohteen edellyttämin varotoimin. Turvallisuuden nimissä myös käyntikaiteita on mietitty uusiksi.

Tuottavuuden ja työnteon helpotuksen saralla mukaan on paketoitu kuljettajaa jelppaavia järjestelmiä, kuten Volco Dig Assist ja Volvo Lift Assist. Myös Volvo Active Control, automaattinen luiskaustoiminto, tulee mukaan ensi kertaa tämän kokoluokan Volvo-kaivukoneeseen. Huoltovälejäkin kerrotaan pidennetyn hydrauliöljyn ja suodattimien osalta 2000 tunnista 3000 tuntiin. Myös koneen jäähdytyskapasiteettia on lisätty.

Sähköohjattu hydrauliikka antaa kuljettajalle entistä enemmän toimintavaraa, ja kuljettaja voi valita käyttääkö pumppuja yhdessä vai virtuaalisesti erotettuina: jälkimmäisessä vaihtoehdossa puomistoa voi käyttää ilman liikkeiden vaikutusta ajoon. Comfort Drive Controlin avulla alavaunun ohjaus puolestaan onnistuu kahvoilta. Kuljettajat voivat myös luoda omia hydrauliikka-asetuksia koneen muistiin.

Edellinen artikkeliLänsirannikon Konepäivät jälleen syyskuussa
Seuraava artikkeliNHK lähtee Case IH -kiihdytykseen