Ruotsalainen metsäkonevalmistaja Eco Log on esitellyt uuden G-sarjan harvesterimallistonsa. Merkittävin uudistus on ohjaamo, jonka myötä valmistaja siirtyy jo perinteiseksi muodostuneen etuoven käytöstä sivuoveen.

Uuden G-ohjaamon kerrotaan olevan suunniteltu täysin uusiksi ja kokonaan kuljettajan ehdoilla. Valmistajan mukaan tavoitteena on ollut kehitellä yhdessä kuljettajien kanssa hakkuukoneen ohjaamo, jossa yhdistyvät tila ja ergonomia, tehokas äänieristys, mahtava näkyvyys, täysin uusin ilmastointi ja hyvin suunniteltu työvalaistus. Samalla kerrotaan, että sisustuksen suunnitteluun on laitettu paljon voimavaroja, jotta kuljettajalle olisi tarjolla paljon fiksuja säilytystilaratkaisuja, uudet ohjauspaletit ja hyvälaatuinen äänentoistojärjestelmä. Yhtenä suurena erona aiempiin Eco Log -hakkuukoneisiin lienee uusi oviratkaisu, joka on nyt siis ohjaamon vasemmalla sivulla. Aiemmin käynti ohjaamoon tapahtui edestä. 

G-sarjan harvesterit tulevat tarjolle heilurivarsialustaisina malleina 550, 560, 580 ja 590. Uusi 580G jakaa saman rungon kuin 590. Jo aiemmin esitellyt Eco Log -harvesteripäivitykset, kuten uusi NexSci-ohjausjärjestelmä, uusi takapään voimansiirto ja luistonesto sekä yksinkertaistettu hydrauliikka ovat luonnollisesti mukana G-sarjassa.  

Edellinen artikkeliPeltorobottia testattiin sokerijuurikaspellolla
Seuraava artikkeliFarma LF8 valmistumassa