Keslan uusi 326T -kuormain on uudistunut edeltäjästään eli 316-mallista monilta osin, ja paitsi ulkonäöllisesti, myös tekniikaltaan kampe on käynyt läpi voimakuurin. Kävimme tutustumassa asiaan heti julkaisun yhteydessä, ja seuraavassa lehdessä kerrotaankin tarkemmat yksityiskohdat uutuudesta.

Uusi Kesla 326T -kuormain edustaa sekä ulkomuodoltaan että ominaisuuksiltaan kokonaan uutta Kesla-ajattelua ja toteutusta. Kuormaimen letkut ovat nyt pääosin rungon sisällä, joten runko puomistoineen on mahdollisimman sulava muotoilultaan ilman ylimääräisiä ulokkeita. Uuden, linjakkaan muotoilun kerrotaan myös pienentävän kovan käytön rasituksia ja rakenteiden jännityksiä antaen tuotteelle pitkän elinkaaren myös mahdollisena vaihtolaitteena.

Kesla 326T edustaa traktorikuormainten järeää luokkaa, sillä tarjolla on 84 kNm:n nostokyky. Kaksijatkoisella teleskoopilla varustetun kuormaimen ulottuvuus on maksimissaan 9,1 metriä, ja kaikki jatkot ulkona nostovoima on vielä 640 kg. Huomionarvoista on myös se, että tähän tarvittavaa hydrauliikkaa ei tehdä erillisellä voimanottoon liitettävällä pumpulla eikä paineiden suhteen ole muutenkaan kuroteltu turhan korkealle. Kuormain tarvitsee maksimissaa 190 baarin paineen, joka on on nykytraktoreille luonnollinen vakiona. Tämän ansiosta kuormaimesta saadaan kaikki luvatut tehot hyödynnettyä, Keslalta muistutetaan. Kuormaimessa on Keslan perinteen mukaan tuotekohtaisesti räätälöidyt venttiilit, ja yhdessä suhteellisen väljän virtauksen kanssa saadaankin kuormaimen hydrauliikan tehohäviöt mahdollisimman pieniksi. 

Koneurakointi-lehti kävi paikalla seuraamassa tuotteen julkistusta, ja seuraavassa lehdessä käymme läpi asiaa tarkemmin!

Edellinen artikkeliWikar Oy Ab saa uuden omistajan
Seuraava artikkeliWihuri ostaa RealMachineryn