Wihuri Oy ottaa jälleen ison askeleen kohti maanrakennuskonekauppaa. Yhtiö on solminut sopimuksen RealMachinery Oy:n ja sen Suomessa toimivien tytäryhtiöiden koko osakekantojen ostamisesta.

RealMachinery Oy:n maahantuomiin ja edustamiin tuotteisiin Suomessa kuuluvat Doosan-, Mecalac- sekä Ammann -maanrakennuskoneet. Lisäksi konserniin kuuluvat RealLift Oy, joka myy ja maahantuo Haulotte-, Grove-, Potain- ja Palfinger -henkilönostimia ja nostureita sekä RealRental Finland Oy, joka on keskittynyt maanrakennuskoneiden vuokraamiseen. RealMachinery Oy:n palveluihin kuuluvat myös koneiden huolto- ja korjaamopalvelut. Yrityskauppaan eivät kuulu RealMachinery Oy:n ulkomailla toimivat yhtiöt.

Uusi kokonaisuus tarjoaa Wihurin mukaan sen asiakkaille entistä monipuolisemmat maanrakennuksen ratkaisut suoraan yhdeltä ja samalta toimittajalta. Yrityskauppa luo erinomaisen perustan Wihuri Oy Teknisen Kaupan kasvulle.

Wihurin konsernijohtaja Risto Aarnio-Wihuri kommentoi:

”Strategisesti yrityskauppa on Wihurin Tekniselle Kaupalle luonnollinen liike ja laajentuminen raskaisiin maansiirtokoneisiin. Kaupan myötä saamme laajan ja laadukkaan lisän ratkaisutarjontaamme. Wihuri on viime vuosina määrätietoisesti laajentanut uusiin asiakassegmentteihin. Haemme vahvaa kasvua nyt ja tulevaisuudessa.”

”Kauppa vahvistaa Wihuri Oy Teknisen Kaupan asemaa markkinoilla. Kaupan mukana saamme erinomaisen lisän tarjontaamme, hyvin hoidetut asiakassuhteet sekä tietenkin erittäin osaavan organisaation. Tämä on meille erittäin hieno mahdollisuus”, kertoo Jonne Honkanen, toimialajohtaja, Wihuri Oy Tekninen Kauppa.

RealMachinery Oy jakaa Wihuri Oy:n kanssa kaupan osapuolten mukaan samat arvot asiakkaiden palvelemisessa. Yrityskaupan myötä yhtiö näkee yrityksen kasvutarinan jatkuvan seuraavien vuosien ja vuosikymmenten ajan.

”Yrityskauppa antaa meille merkittävästi laajemmat hartiat palvella nykyisiä ja uusia asiakkaitamme valtakunnallisesti, niin konekaupassa kuin huolto- ja korjaamopalveluissakin. Wihuri Oy:llä on useiden vuosikymmenien kokemus maanrakennusalalta ja yritys tunnetusti palvelee asiakkaitaan joustavasti, nopeasti ja laadukkaasti. Wihuri Oy on johtava yritys teknisen kaupan toimialalla Suomessa, joten näkymät yhteiselle tulevaisuudelle ovat hyvin positiiviset. Yrityskaupan myötä uskomme, että Wihuri Oy:n osaaminen ja tuki mahdollistavat RealMachineryn kasvutarinan jatkumisen useiden vuosikymmenten ajaksi”, kertoo toimitusjohtaja Matti Salminen RealMachinery Oy:stä.

Yrityskaupan jälkeen RealMachinery Oy:n toiminta jatkuu normaalisti osana Wihuri-konsernia. Järjestely ei vaikuta yhtiön nykyisiin asiakassuhteisiin eikä yhteistyökumppanuuksiin. Yrityskaupan toteutuminen vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Edellinen artikkeliKesla 326T tuo ajokonemaisia arvoja
Seuraava artikkeliTTS tutki maanrakennusalan työhyvinvointia