Materiaalinkäsittelykoneiden viimeaikaiset uutuudet ovat liittyneet yleensä konekoon kasvattamiseen. Mantsinen lähtee kuitenkin uutuustuotteellaan poikkeukselliseen suuntaan. Kaksi vuotta sitten Mantsinen lanseerasi maailman suurimman materiaalinkäsittelykoneen, Mantsinen 300:n, mutta nyt esiteltävä Mantsinen 60 sijoittuu kilpailtuun 60–70 tonnin kategoriaan. Mantsiselta kerrotaankin, että tavoitteena on nyt nostaa markkinoiden vaatimukset koneen kestävyydestä ja käyttötuntiodotteesta uudelle tasolle verrattuna totuttuun.

”Meillä on kattava tarjonta maailman suurimpia materiaalinkäsittelykoneita, mutta nyt haluamme tarjota asiakkaillemme täsmäratkaisun erityisesti puun ja romun käsittelyyn”, liiketoimintajohtaja Tapio Pirinen kertoo.

Mantsiselta tiedotetaan, että enemmän ei ole enää enemmän materiaalinkäsittelyssä, vaan nyt markkinoilla haetaan operaatiokohtaisten ominaisuuksien ja kestävyyden optimaalista yhdistelmää. Mantsinen 60:ssä kerrotaan tiivistyvän Mantsisen koneissa tunnetut tekniset ominaisuudet aiempaa kompaktimmassa paketissa. Pienen ja keskisuuren kapasiteetin materiaalinkäsittelyyn suunnitellussa Mantsinen 60:ssä yhdistyy ketteryys, äly ja voima, ja koneessa on Mantsinen Telematic Systems (MTS) -etävalvontajärjestelmä vakiona.

”Haluamme tarjota entistä kohdennetumpia ratkaisuja myös terminaaleissa ja tehdasalueilla operoiville asiakkaillemme”, Tapio Pirinen summaa.

Mantsiselta muistutetaan myös, että yrityksen kilpailuetu markkinoilla on vahva käytännön osaaminen ja omat kokemukset materiaalinkäsittelystä.

”Oikean urakointityön tuoma tietotaito logistiikkapalveluistamme tuo totta kai etua koneenrakennukseemme. Olemme käsitelleet vuosien saatossa Mantsisen logistiikkapalveluiden kautta yli 500 miljoonaa kuutiota puuta, joten se toki antaa uskottavuutta neuvoillemme. Tiedämme tarkalleen, mitä arkihaasteita asiakkaillamme on, ja osaamme tarjota vastaukset heidän haasteisiinsa”, Tapio Pirinen kertoo.

Uusi Mantsinen 60 lanseerataan Bauma 2019 -messuilla Münchenissä 8.–14. huhtikuuta.

Edellinen artikkeliKoneosapalvelulle uudet toimitilat Vilppulaan
Seuraava artikkeliYmpärivuotinen Nokian Hakkapeliitta Loader myös tiehöyliin