Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaat tulivat markkinoille vuonna 2016 ja alun perin valikoimassa olivat rengaskoot 17.5R25, 20.5R25 ja 23.5R25, mutta maaliskuun alusta alkaen Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaita on saatavilla myös koossa 14.00R24. Näin ollen tämä talvipitoa ja ympärivuotista käyttöä tarjoava rengas soveltuu myös tiehöyliin.

Nokian Hakkapeliitta Loader ei ole pelkästään talvikuukausien rengas. ”Yksi suunnittelun lähtökohdista oli, että renkaan tulee kestää myös kesäkäyttöä kestopäällysteellä”, tuotepäällikkö Eeva-Leena Varpe Nokian Renkailta linjaa. ”Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaat toimivat ympäri vuoden. Pyöräkuormaajien lisäksi uusi koko tuo paremman talvipidon myös tiehöylille”, kertoo Varpe, ja jatkaa: ”Ankarissa talviolosuhteissa pitoa ei ole koskaan liikaa.”

Talvipidon ja kestävyyden yhdistämisessä salaisuutena on toisaalta aggressiivinen ja epäsymmetrinen avoin renkaan pintakuvio ja toisaalta tarkkaan harkittu kumiseos. ”Pinnassa on paljon kumia”, toteaa Eva-Leena Varpe. ”Sen loppuun kuluttamiseen tarvitaan todella paljon ajotunteja.”

Äärimmäisen liukkaissa olosuhteissa työskenneltäessä Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaat voidaan myös nastoittaa. ”Renkaissa on valmiiksi merkityt paikat nastoille, joten asennus on helppoa”, Varpe lupaa. ”Mutta ilman nastojakin renkaan diagonaalinen lamellointi tarttuu lujasti tienpintaan.”

“Testikäyttäjämme Lapissa teki 12-tuntisia lumityövuoroja lähes päivittäin, kuusi kuukautta vuodesta”, kertoo Tuomas Färlin, Nokian Renkaiden Business Line Director. ”Hän piti Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaiden pitoa uskomattoman hyvänä. Kun työnä on pitää tiet, pysäköintialueet ja ratapihat käyttökunnossa, tarjoaa paras saatavilla oleva teknologia mielenrauhaa.”

Nokian Renkailta muistutetaan myös, että pyöräkuormaajan tai tiehöylän renkaiden elinkaarta on mahdollista jatkaa Noktop Loader -renkaanpinnoitemateriaalilla. Sen pintaominaisuudet vastaavat Nokian Hakkapeliitta Loader -rengasta, ja modulaarisen rakenteen ansiosta pinta sopii eri levyisille renkaille.

Edellinen artikkeliUusi Mantsinen 60 kompaktiin materiaalinkäsittelyyn
Seuraava artikkeliUusia kokoja Nokian Tractor Kingiin