Koneosapalvelun historian mittavin investointihanke on edennyt suunnittelupöydältä käytännön töihin, kun uuden laajennusosan maanrakennustyöt alkoivat helmikuun lopulla päätoimipaikassa Vilppulassa. Laajennusosan kerrotaan valmistuvan vuoden 2019 lopussa, jolloin Koneosapalvelun käyttöön saadaan uutta toimitilaa noin 2700 m². Vilppulan myymälä palvelee normaalisti rakennusprojektin ajan. 

UUDISRAKENTAMISTA JA AIEMPIEN TILOJEN SANEERAUSTA

Koneosapalvelun nykyisen myymälän ja konepajan osoitteeseen Pirkanmaalle, Mänttä-Vilppulaan, Teollisuustie 5:n tontille nousee uudisrakennus, jonka lisäksi nykyisiä toimitiloja saneerataan. Uusiin tiloihin sijoitetaan hydrauliikkakorjaamo, myymälä ja letkuasennelmien valmistuspuoli, keskusvarasto, toimistotilat sekä henkilöstön sosiaali- ja taukotilat. 

Voimansiirtokorjaamolle ja sylinteriasennukselle saneerataan uusi tuotantotila. Konepaja jatkaa nykyisessä tilassaan Teollisuustie 5:ssä. Samoin raskaskonekorjaamo ja KOPA-telojen tuotanto jatkavat nykyisessä sijainnissaan Teollisuustie 16:ssa. Nykyisestä hydrauliikkahuollon hallista Kojantiellä luovutaan laajennusosan valmistuttua. 

”Olemme pitkään ja perusteellisesti suunnitelleet toimitilojen uudistamista, joten nyt on hieno tunne nähdä suunnitelmien etenevän rakennusvaiheeseen. Toki puita kaadettiin uudisrakennuksen alta jo aikaisemmin, ja yksi varastohallikin ehdittiin purkaa pois, mutta projekti pääsi selvästi vauhtiin nyt kun maanrakennuskoneet saapuivat työmaalle”, kertoo Koneosapalvelun toimitusjohtaja Ville Nevalainen. ”Vilppulan myymälässä asioiville tiedoksi, että myymälämme palvelee normaalisti rakennusprojektista huolimatta. Myymälän entisen sisäänajotien kohdalla on tosin työmaa-aitaa, mutta pihalle pääsee koukkaamaan jälkimmäisestä tavaraliikenteen käytössä olevasta liittymästä. Asiakaspysäköinti ja myymälän sisäänkäynti ovat toistaiseksi vanhalla tutulla paikallaan”, jatkaa Nevalainen. 

MAANRAKENNUSURAKKA TÄYDESSÄ VAUHDISSA 

Maanrakennusurakoinnista Koneosapalvelun työmaalla vastaa Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen Oy Järvenpäästä. Yhtiön työnjohtaja Jorma Metso kertoo, että maanrakennustyöt ovat pyörähtäneet sujuvasti käyntiin Vilppulan työmaalla. Ainoa yllätys oli peruskallion määrä, jota tuli vastaan hieman odotettua enemmän, kun maata ruvettiin kaivamaan. Räjäytystöitä on siis luvassa, mutta aikataululle näistä ei uskota aiheutuvan muutoksia. 

”Jatkoa seuraa nopeaan tahtiin maanrakennus- ja perustusurakoiden jälkeen. Uudisrakennuksen runko alkaa nousta paikoilleen suunnitelman mukaan toukokuussa. Silloin Teollisuustien maisema alkaakin hahmottua todenteolla uudennäköiseksi. Uusi rakennus kone- ja laiteinvestointeineen tuo lisää kapasiteettia ja modernit puitteet hydrauliikkahuoltoon, vaihto-osien valmistukseen ja logistiikkatoimintoihin. Uuden myymälätilan toivomme vaikuttavan positiivisesti asiakaskokemukseen, ja totta kai uudet toimitilat kokonaisuudessaan ovat tärkeä investointi oman henkilöstön työviihtyvyyteen”, toimitusjohtaja Nevalainen lausuu. 

Edellinen artikkeliHyundailta 90-tonninen kaivinkone Scanian vinkkelikasilla
Seuraava artikkeliUusi Mantsinen 60 kompaktiin materiaalinkäsittelyyn