Vuonna 1931 perustettu Suomen Autoteollisuus Oy, Sisu Auto, on kuluneiden yhdeksän vuosikymmenen aikana tuottanut runsaat 50 000 raskasta SISU-kuorma-, -erikois- ja sotilasajoneuvoa. Nyt yritys edistää kehitysohjelmaansa uuden toimitusjohtajan ohjauksessa ja siirtää painopistettä sotilasajoneuvoihin.

Sisu Auton paluu runsas vuosikymmen sitten juurilleen yksityisomisteiseksi yhtiöksi käynnisti samalla laajan kehitysohjelman. Sen tavoitteena oli luoda yhtiölle useita tukijalkoja, jotka vuorollaan kantaisivat yhtiötä markkinoilla tapahtuvien yllättävienkin vaihtelujen yli. 

Yhteistyö saksalaisen Daimler Truck AG:n kanssa SISU Polar -kuorma-autojen ja näiden tuotantotavan uudistamiseksi on osoittautunut Sisun mukaan onnistuneeksi hankkeeksi. Samalla suunnittelupalvelujen tarjoaminen kansainvälisille ajoneuvovalmistajille on johtanut jatkuvaan yhteistyöhön kasvaville markkinoille ajoneuvoja tuottavien paikallisten valmistajien kanssa. Erikoisajoneuvotuotanto tavanomaisista kuljetuksista poikkeaviin tehtäviin on tuottanut uusia ratkaisuja mm. öljykenttien huoltokalustoon sekä kaivoskuljetuksiin. 

Nyt kysyntää on yhä enemmän myös sotilasajoneuvosektorilla. Sisu Autolta kerrotaan, että viime vuosina tapahtunut yleisen turvallisuustilanteen muutos on luonut nopeasti kasvavaa kysyntää suojatuille sotilas- ja pelastusajoneuvoille. Tähän tarpeeseen Sisu Auto on kehittänyt vahvasti suojatun, modulaarisen SISU GTP 4×4-tuoteperheen. Yhtiön tuotannollisen toiminnan painopiste tuleekin nyt siirtymään sotilas- ja erikoisajoneuvotuotantoon yhtiön uusien tavoitteiden mukaisesti, jonka tueksi yhtiö vahvistaa kykyään tuottaa näitä ajoneuvoja. Tämän tuotantopainotteisen kehityshankkeen ja samalla yhtiön operatiivisen toiminnan johtoon, on 1.7.2022 nimitetty operatiiviseksi johtajaksi Petri Kananen, joka on työskennellyt Sisu Autossa vuodesta 2011 ja toimitusjohtajan vakanssissa vuodesta 2019. Nyt toimitusjohtajaksi siirtyy yhtiön palvelukseen vuonna 2007 astunut ja aiemmin yhtiön operatiivisena johtajana toiminutDI Akseli Mylläri. Hän on työskennellyt useiden Sisu Auton vaativien sotilasajoneuvojen tuotekehitys- ja toimitusprojektien johdossa, merkittävimpänä näistä SISU GTP -projektin johtaminen sen alusta aina tähän päivään saakka. 

On ensiarvoisen tärkeää, että hyväksi tuotteeksi osoittautuneelle SISU GTP -ajoneuvoperheelle kyetään nyt luomaan mahdollisimman tehokas tuotantokoneisto vastaamaan markkinoiden vahvaa kysyntää”, toteaa operatiivinen johtaja Petri Kananen Sisu Auton uudesta suunnasta.

Edellinen artikkeliJCB ja Manitou patenttiväännössä
Seuraava artikkeliSjöman osti Kymen Nostokoneen