Marakon tuo Suomen markkinoille kaksi uutta lisälaitesarjaa. Virolainen Dipperfox on kaivukoneeseen liitettävä kantojyrsin. Pystyakselin ympäri pyörivät leikkuuterät tekevät siitä Marakonin mukaan jopa 10 kertaa nopeamman kuin useimmat kilpailijansa.
Jyrsin sopii kaikenlaisiin yli 15 tonnin kaivukoneisiin. Metsätöiden lisäksi sitä voidaan hyödyntää myös urbaaniympäristön haasteissa. Kantojyrsin murskaa minuutin aikana 2–3 kantoa siististi ja tehokkaasti.  

Tuotevalikoimaan lisätään myös Fortress-betonileikkurit, jotka tunnetaan maahantuojan mukaan ennen kaikkea tehostaan ja korkeasta laadustaan. Tuotteet ovat rakenteeltaan vahvoja ja ne on suunniteltu massiivisiin purkutöihin, joissa tarvitaan maksimaalista tehoa ja luotettavuutta. Laitteiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa yhdysvaltalainen ShearCore, joka on siirtänyt monivuotisen kokemuksensa teräsleikkureiden valmistuksesta myös purkutyölaitteisiin.  

Marakonin toimitusjohtaja Kaj Koskela kommentoi uudistunutta tuotevalikoimaa näin:  ”Työkoneiden käyttö monipuolistuu jatkuvasti. Siinä missä ennen tehtiin töitä pelkän kauhan avulla, on lisälaitteiden tarve tänä päivänä huomattavasti suurempi, kun eri työvaiheisiin on kehitetty omat työlaitteensa. Me haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman monipuolisen lisälaitevalikoiman, jonka avulla he voivat kasvattaa oman työnsä tuottavuutta ja turvallisuutta.”  

Edellinen artikkeliUudistuksia John Deere -ajokoneiden kuormaimiin
Seuraava artikkeliKoneurakointi 1/2021