TTS Työtehoseura kerää vuoden 2022 toteutuneita urakointihintoja maatalouskoneurakoinnin ohella maataloustaustaisten yrittäjien muille sektoreille tekemistä urakointitöistä, kuten tienhoito-, kiinteistö-, maarakennus-, metsä-, energia- tai ympäristöurakoinneista. Kyselyllä kartoitetaan myös taustatietoa urakointityön määrästä, merkityksestä ja käytännöistä.

Urakointihintojen kehitys on ollut aiempina vuosina varsin maltillista, mutta viime vuoden hintoihin odotetaan tulleen selkeitä korotuksia kustannusten voimakkaan nousun vuoksi. Kyselyllä tiedustellaan sitäkin, miten kohonneet kustannukset on saatu vietyä hintoihin.

Kysely on avoin kaikille koneurakointia tekeville 

Urakointia tekevien toivotaan vastaavan kyselyyn aktiivisesti, jotta urakointihinnoista saadaan luotettava ja kattava läpileikkaus. Aikaisemmin hintatietoja ilmoittaneet ovat saaneet kutsun kyselyyn postitse ja osa on saanut tiedon myös sähköpostiin. Kysely on avoin kaikille urakointityötä tekeville, vaikka kutsua ei olisi saanut.

Avoin linkki kyselyyn löytyy osoitteessa www.tts.fi/koneurakointi. Sähköinen kysely on avoinna 19.2. asti. Kaikki kyselyn tulokset käsitellään nimettöminä.

Kaikille vastanneille ja yhteystietonsa jättäneille lähetetään keskimääräiset urakointihinnat ja konekustannustietoa kokoava julkaisu. Vastanneiden kesken arvotaan yksi 300 euron ja kaksi 100 euron lahjakorttia maatalousliikkeeseen.

TTS Työtehoseura kerää maatalousyrittäjien tekemän koneurakoinnin toteutuneita taksoja joka toinen vuosi. Hintatietoja julkaistaan TTS:n julkaisun ohella laajasti alan ammattilehdissä. Kyselyllä seurataan myös urakointitoiminnan kehittymistä ja käytäntöjä.

Edellinen artikkeliAkkukäyttökonversio T6.1-Transporteriin
Seuraava artikkeliBobcat-pientraktorisarja Eurooppaan