Uusi Bobcat-traktoreiden sarja tulee markkinoille Euroopan alueella. Traktorit ovat osa yhtiön viime lokakuussa julkistamaa ns. maanhuoltolaitteiden sarjaa.

Bobcatin Pohjois-Amerikan markkinoilla menestystä keränneen GME- eli Ground Maintenance Equipement, maanhuoltolaitteiden sarjan myötä valmistaja pyrkii ja uskoo nousevansa kolmen suurimman GME-toimijan joukkoon Euroopassa. Tavoitteena on myös kaksinkertaistaa kasvu maailman GME-markkinoilla vuoteen 2027 mennessä. Yhdessä nyt julkaistujen uusien kompaktin kokoluokan traktoreiden kanssa EMEA-alueen maanhuoltolaitteiden valikoimaan kuuluvat ruohonleikkurit ja nurmikonhoitolaitteet, erilaiset varusteet sekä Bobcatin jo olemassa olevat minikokoluokan kuormaajat.

Bobcatin kompaktien traktorien sarja on valmistajan mukaan suunniteltu lisäämään tuottavuutta, monipuolisuutta ja luotettavuutta. ”Olipa käyttökohde mikä tahansa, nämä koneet auttavat tekemään työt tehokkaasti vankan rakenteen, sujuvan toiminnan, joustavan kokoonpanon ja täydellisen yhteensopivuuden ansiosta Bobcat-lisälaitteiden kanssa”, yhtiö tiedottaa.

Jokainen uuden traktorivalikoiman yhdeksästä mallista eroaa toisistaan kooltaan ja moottoriteholtaan, ja valittavissa on joko manuaalinen ja hydrostaattinen voimansiirto, 3-pistekiinnitys teleskooppisilla tai pikakytkentäkourallisilla vetovarsilla. Ohjaamoiksi on tarjolla joko ROPS-katoksia tai umpihyttejä. Jälkimmäisiin on saatavana ilmastointi ja muutoinkin varusteluun kuuluvat jousitettu istuin, säädettävä ohjauspyörä, ja helppokäyttöiset hallintalaitteet.

Malliston traktoreiden suorituskykyä ja luotettavuutta on valmistajan mukaan rakennettu USA:n markkinoilla jo useiden vuosien ajan. 

Yhdessä yhdeksän mallia tarjoavat laajan valikoiman ratkaisuja eri käyttötarpeisiin, ja traktorit voidaan varustaa etu-, keski- ja takahydrauliikkaliitännöillä sekä voimanotoilla. Ominaisuuksiin kuuluu itsenäinen voimanotto, automaattinen voimanotto, voimanoton vakionopeus, ajovoimansiirron vakionopeus ja vetovarsitunnustelu.

Bob-Tach-järjestelmä tulee vakiona kaikissa koneissa, joissa on etukuormaaja. Sen ansiosta käyttäjät voivat helposti vaihtaa eri Bobcat-lisälaitteiden välillä. Jokaisessa Bobcat-traktorimallissa on vakiona kytkettävä neliveto.

Edellinen artikkeliTyötehoseura kerää maatalouskone- ja traktoriurakoinnin hintatietoja – osallistu ja voita!
Seuraava artikkeliKaivureiden Lumenveiston SM-kilpailut perutaan