RealMachinery-konekonserni kertoi tänään uusimmista kasvusuuntauksistaan. Tämän vuoden alkupuolella konemyynnin kerrotaan lähteneen hyvään vauhtiin, ja erityisesti vaihtokonemarkkinat ovat olleet toimitusjohtaja Mikko Uusi-Marttilan mukaan pirteät. ”RealMachineryn visiona on olla tulevaisuudessa toimialan asiakaslähtöisin toimija Pohjoismaissa”, Uusi-Marttila linjaa. Tähän liittyen julkistettiin muutamia merkittäviä avauksia asian tiimoilta.

Ensinnäkin yritykselle pitkään suunniteltu keskitetty konevarusteluhalli avattiin virallisesti tänään Lempäälässä ja se otetaan käyttöön heti tapahtuman jälkeen. Uusi, yli 3300 neliömetrin varusteluhalli mahdollistaa jopa 500 uuden koneen varustelun vuositasolla. Jatkossa kaikki RealMachineryn myymien koneiden varustelu tullaan tekemään Lempäälässä. ”Tässä hallissa tullaan varustelemaan kaikki Suomeen ja Ruotsiin menevät koneet. Pyrimme tarjoamaan asiakkaille enemmän valmiita varustelupaketteja, jolloin varustelu on nopeampaa ja myös takuukäsittely selkeämpää. Perustamme myös tietyille työlaitteille ja esimerkiksi pyörittäjille myyntivaraston, jolloin komponentteja ei tarvitse odottaa”, Mikko Uusi-Marttila kertoo. ”Uusi varusteluhalli tulee toimimaan ikään kuin tehtaan tuotantolinjan jatkona”, lisää varatoimitusjohtaja Petteri Eronen RealMachineryltä.

Uuden hallin päädyssä toimii myös RealLiftin myynti- ja näyttelytila. Lisäksi halli on varusteltu tulevaisuutta varten myös mm. rasvamontuilla ja dynamometrillä, mikäli yrityksen toimintavalikoima laajenee jossakin vaiheessa raskaan kuljetuskaluston pariin.

Kohti länsinaapuria.

Kuten aiemmin vihjattiin, suuntaa RealMachinery myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Tämä onkin ollut myös pitkään yhtenä RealMachineryn tulevaisuuden tavoitteena, RealMachineryltä kerrotaan. Niinpä RealMachinery-konekonserni allekirjoittikin tänään 5.4. yrityskaupan ruotsalaisen konevuokrauksessa ja konekaupassa toimivan PG Rental & Trading AB:n koko osakekannan ostosta. Yrityskaupalla RealMachinery-konekonserni laajenee nopeasti vaihto- ja vuokrakonemarkkinoille Ruotsiin ja tavoitteena on saavuttaa merkittävä markkinaosuus lähivuosina sekä samalla kasvattaa vuokrausliiketoiminnan tehokkuutta ja myyntiä koko konsernissa. PG on tällä hetkellä noin 150 koneen ja kahdeksan henkilön kokoinen yritys, mutta sen kasvulle moninkertaisiin mittoihin on selkeät odotukset. Yritys on kasvanut nopeasti ja kysyntä on ylittänyt kaluston tarjontamahdollisuudet, joten laajentuminen RealMachineryn kanssa koettiin ajankohtaiseksi. PG Rental & Trading jatkaa ainakin tällä erää omalla, tunnetuksi tulleella nimellään.

RealMachineryltä kerrotaan, että pohjoismaihin laajeneminen edesauttaa myös RealMachineryn asiakaspalvelua Suomessa, sillä jatkossa konsernin resurssit laajenevat. Tämän vuoksi kuluvan vuoden aikana RealMachinery kertoo panostavansa erityisesti vuokrakonekalustoon sekä jälkimarkkinointipalveluiden saatavuuteen sekä laatuun. Alkuvuoden aikana RealMachinery on hankkinut kattavasti eri työtarpeisiin soveltuvaa vuokrakalustoa sekä rekrytoinut uusia asentajia sekä lisälaitemyyjiä.

Yhteistyöhön Metson kanssa.

Näiden uutisten lisäksi lehdistötilaisuudessa allekirjoitettiin yhteistyösopimus RealMachineryn ja Metso Minerals Oy:n välillä. Jatkossa RealMachinery on Metson kumppani Jonsson & Söner -laitteiden jälkimarkkinoinnissa sekä J&S-seulontalaitteiden myynnissä, vuokrauksessa sekä Metso-konsernin valmistamien, käytettyjen murskien ja seulojen myyntikanavana. ”Koemme, että RealMachinery on vahva kumppani viemään Jonsson & Söner -tuotteiden tunnettuutta Suomessa eteenpäin. Kalusto on raskaammasta päästä, ja erittäin suosittua Norjassa ja Ruotsissa, joten odotukset myös Suomen markkinoista ovat hyvät”, kertoo Metso Mineralsin myyntijohtaja Toni Laaksonen.

Klubilla etuja.

Lisäksi RealMachinery avaa RealClub-asiakasetuohjelman, johon liittymällä RealMachinery asiakkaat, kuskit sekä muut sidosryhmiin kuuluvat saavat selvää lisäarvoa palvelulta sekä rahanarvoisia etuja. Etuihin kuuluvat muun muassa alennukset valtakunnallisista hotelliketjuista, mediapalveluista, ravintolaketjuista sekä liikuntapaikosta, unohtamatta jäsenille ennakkoon valikoituja ja tarjottavia etuja RealMachinery-konekonsernin tuotteista ja palveluista.

Edellinen artikkeliMetso esittelee uuden Lokotrack Urban -sarjan murskaus- ja seulontaratkaisun
Seuraava artikkeliKaasu-Casella tulevaisuuteen