Metsäkoneteloja valmistava Clark Tracks on esitellyt TerraX-telakonseptin, joka mahdollistaa sivulenkin helpon irrottamisen, sillä käytössä on nyt pulttikiinnitys.

TerraX pohjautuu tuttuun Terra-telavalikoimaan, joka saa nyt kuitenkin uutta helpotusta telakenkätouhuihin pulttikiinnitteisen sivulenkkiratkaisun myötä. Pultti kiinnittää telakengän, sivulenkin ja sivuohjurin yhteen siten, ettei pultille kuitenkaan kohdistu varsinaista telan rasitusta. Telalle tehtävät toimenpiteet, eli kengän vaihto tai telan lyhentäminen sujuvat siis yksinkeritaisesti purkamalla sivulenkkien pultit, jolloin kenkä ja ohjuri vapautuvat yhtälailla.
Tarjolle tulee myös liitosratkaisu, joka niin ikään perustuu pulttiin, mutta myös hammastuksen avulla säädettäviin liitoskappaleisiin. Näiden avulla telan pituus voidaan säätä valmistajan mukaan sopivaksi helposti ja turvallisesti, ja aina samoilla osilla. Myöskään tässä rakenteessa pultti ei ole kuormitettuna. TerraX on tarkoitus ottaa valmistukseen vuonna 2024, mutta valmistaja tiedottaa tuotteesta jo tässä vaiheessa kehityskeskustelua ja palautetta varten.

Edellinen artikkeliSeinäjoelle uusi Wihuri-piste
Seuraava artikkeliSandvik lanseeraa täysin sähkökäyttöisen UJ443E-esimurskausyksikön