Valtra A HiTech 4 on voittanut Pariisin SIMA-näyttelyssä Machine of the Year -palkinnon alle 150 hevosvoiman traktoriluokassa. Palkinto on yksi maatalouskoneteollisuuden arvostetuimmista palkinnoista, ja sillä annetaan tunnustusta tärkeistä teknologiaan ja suorituskykyyn liittyvistä innovaatioista.

“Neljännen sukupolven traktoriemme saamat useat tunnustukset ja palkinnot ovat hieno asia. Koneidemme muotoilu ja helppokäyttöisyys ovat saaneet kiitosta riippumattomilta tuomaristoilta ja asiakkailtamme. Uskomme tämän menestyksen olevan tulosta jatkuvasta läheisestä yhteistyöstä asiakkaittemme kanssa”, sanoo Valtra EME:n markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen.

Tämän vuoden tammikuussa julkaistut A-sarjan uudet mallit, A104 ja A114 HiTech 4, tarjoavat jälleen uudenlaista mukavuutta ja suorituskykyä. Uuden 16+16R powershift -voimansiirron käyttö on vaivatonta, sujuvaa ja kytkinpolkimen käyttötarve on minimoitu, Valtralta kerrotaan. Voimansiirrossa on neljä aluetta, joissa kussakin on neljä nopeutta. Tärkeimmällä 4–12 km/h -työnopeusalueella on käytettävissä kuusi nopeutta. Automaattisten ja esiohjelmoitujen toimintojen ansiosta käyttäjä voi keskittyä työvälineeseen ja työympäristöön traktorin huolehtiessa vaihtamisesta.
Valinnainen ohjaamon mekaaninen jousitus lisää kuljettajan mukavuutta ja traktorin suorituskyvyn seuraaminen on nyt helpompaa uudistetun kojelaudan ansiosta, Valtra tiedottaa. 
A-sarjalle on myönnetty useita palkintoja jo ennen tätä uusinta tunnustusta. Traktorisarja on saanut Machine of the Year-palkinnon vuonna 2017 ja Red Dot -muotoilupalkinnon vuonna 2018 hyötyajoneuvojen luokassa. 

Edellinen artikkeliMaanrakennusalan kustannukset jatkavat kasvuaan
Seuraava artikkeliMetso esittelee uudistetun Lokotrack LT200HP -kartiomurskainlaitoksen