Sandvik laajentaa asiakkaiden pyynnöstä Ranger DX -poravaunumallistoaan kahdella hytittömällä DXR-versiolla. Rakennuspaikan valmisteluun, louhoksille ja avokaivoksille suunnatut hytittömät poravaunut perustuvat Ranger DX600 ja DX800 -malleihin, ja ne on nimetty vastaavasti DX600R- ja DX800R-malleiksi.

Hytittömät, kauko-ohjattavat poravaunut ovat suunniteltuja erityisesti työkohteisiin, jotka eivät miehitettyyn toimintaan sovellu, ja missä hytillisiä koneita ei voida käyttää. DXR-mallit tarjoavat samat ominaisuudet kuin perinteiseimpi DX-sarja, mutta kevyemmässä ja liikuteltavammassa paketissa.

DXR-sarjan esimerkkikäyttökohteiksi luetellaan mm. epätasaiset ja epästabiilit alustat ja jyrkät leikkaukset, joita usein tavataan mm. infrarakentamisessa. Osa kohteista on sellaisia, että niitä ei pystytä perinteisillä vaunuilla edes poraamaan turvallisuuden kärsimättä, mutta kauko-ohjauksen avulla kuljettaja voi työskennellä juuri sopivan etäisyyden päästä koneesta, olematta kuitenkaan koneen hytissä.

Ylävaunu on kääntyvä, mikä mahdollistaa poraamisen yksiltä telansijoilta mahdollisimman laajalle alueelle, ja innovatiivinen vastapainoratkaisu tekee poravaunusta tukevan haastavassakin maastossa, Sandvikilta kerrotaan. Kääntyvän ylävaunun kerrotaan myös lisäävän poraustehokkuutta jopa 60% pyörimättömään verrattuna.
Kauko-ohjain sisältää siirronhallintatoimintoja, jotka mahdollistavat nopeamman liikkumisen reiältä toiselle ja tarkan reiän paikantamisen.

Ranger DXR -sarjan poravaunut on suunniteltu 64-127 millimetrin reikäkoolle ja 38-51 millimetrin poratangoille. Peruskokoonpanoa voidaan varustella myös yli 30 erilaisella lisävarustemahdollisuudella, kuten laajemmalla ylävaunun kääntösäteellä, kehittyneemmillä mittausjärjestelmillä ja päivitetyllä pölynhallinnalla sekä vaikkapa melutasoa 10 desibeliä laskevalla Noise Guard -paketilla.

Edellinen artikkeliVolvo Trucks -nimityksiä
Seuraava artikkeliVolvo CE teki sähköpäätöksen