Rototilt esittelee Norjan Vei og Anlegg 2022 -messuilla ensimmäistä kertaa uusimman rototiltti-innovaationsa – RC9:n kerrotaan olevan vankka rototiltti jopa 43 tonnin kaivukoneisiin.

Ruotsin Vindelnissä toimivalla rototilttejä valmistavalla Rototiltilla on tytäryhtiöt kaikkiaan seitsemässä maassa. Vei og Anlegg 2022 -messuilla Norjassa yritys esittelee ensimmäistä kertaa teknisen kehitystyönsä uusimman tuloksen, 32-43 tonnin kaivukoneille suunnitellun RC9-rototiltin.

”Haluamme parantaa kaivinkoneen käyttäjän arkea ja tuoda RC9:n avulla rototiltin tarjoamat hyödyt entistä useampien käyttäjien ulottuville myös suurempien kaivukoneiden osalta. Tuotekehitystiimimme on onnistunut lisäämään tuotteeseen vielä enemmän uusia ominaisuuksia, jotka entisestään parantavat koneen ajettavuutta ja joustavuutta loppukäyttäjille”, myynti- ja markkinointijohtaja Per Väppling sanoo. 

Yritys tiedottaa, että uusi rototiltti on toistaiseksi tehokkain, jonka Rototilt on valmistanut. Se on suunniteltu murtovoimaltaan enintään 280 kN:n kaivinkoneisiin. Uuden painekompensoidun hydrauliikan ansiosta rototiltin eri toiminnot ovat toisistaan riippumattomia. Siksi kuljettaja voi käyttää kallistusta ja kiertoa itsenäisesti yhtä aikaa. Tuotepäällikkö Sven-Roger Ekströmin mukaan lanseeraus voitiin tehdä vasta, kun tämä ratkaisu oli saatu käyttövalmiiksi ja testattu.

”Suurempia kaivukoneita käytetään entistä raskaammissa tehtävissä, minkä vuoksi meidän on ollut tärkeää käyttää paljon aikaa turvallisuuden, tarkkuuden ja hallittavuuden varmistamiseksi. Tavoitteena on ollut kallistus- ja kiertotoimintojen optimaalinen yhteentoimivuus paremman ja sujuvamman ajokokemuksen sekä täydellisen hallinnan mahdollistamiseksi koneen kuljettajalle. Halusimme ennen lanseerausta kehittää tämän ratkaisun täydelliseksi ja ilman kompromisseja”, Ekström sanoo. 

Väpplingin mukaan RC9 ei ole tulevan vuoden ainoa uutuus, ja myös tulevissa lanseerauksissa keskitytään ohjattavuuden lisäämiseen.

”RC9 käynnistää meille, kumppaneillemme ja varsinkin loppukäyttäjille kiinnostavan vuoden. Se merkitsee myös alkua uudelle tuoteperheelle, joka luovuttaa hallinnan koneen käyttäjälle. Siinä RC9 on lajinsa ensimmäinen. On erityisen ilahduttavaa, että voimme tavata jälleen messuilla ja tapahtumissa, joiden yhteydessä kävijät näkevät RC9:n ensimmäistä kertaa. Ensimmäisenä vuorossa on Vei og Anlegg ja sen jälkeen Svenska Maskinmässan. Syksyllä Bauman yhteydessä on odotettavissa lisää uutuuksia”, Väppling sanoo lopuksi.

Edellinen artikkeliAvant 645i ja 650i täydentämään 600-sarjaa
Seuraava artikkeliGasgrid Finland kampanjoi turvallisuudesta kaasuputkien lähistöllä työskenneltäessä