Lokakuun alusta lähtien Engcon tarjoaa QSC-lukitusjärjestelmänsä veloituksettomana vakiovarusteena kaikkiin Engconin ohjausjärjestelmällä varustettuihin rototiltteihin. Tämä tarkoittaa sitä, että rototiltin alapuolella olevan työlaitekiinnikkeen aiempi, eri konemerkkeihin eri tavoilla toteutettu hallinta korvataan jatkossa Engconin standardisoidulla lukituspaneelilla.

Uusien ratkaisujen käyttöönotto saatta usein kilpistyä siihen, että aluksi hieman ujostellaan uutuuksia. Engcon on lähtenyt kiertämään tätä tulppaa heittäytymällä avokätiseksi. Yritys tiedottaa strategianaan olevan parantaa kaivukoneenkuljettajien arkea tehokkaampien, joustavampien ja turvallisempien ratkaisujen avulla. Tätä varten älykkäät ratkaisut tuodaan kaikkien saataville tarjoamalla ne veloituksettomana vakiovarusteina. Automaattinen EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmä on jo tarjottu entuudestaan veloituksetta vakiona hydraulisen työlaitteen hankkivalle. Seuraavaksi Engcon tarjoaa vakiona turvallisen QSC-lukitusjärjestelmän. 

Nykyinen rototiltin alapuolella oleva kauhan lukituksen hallintajärjestelmä korvataan näin ollen Engconin standardisoidulla lukituspaneelilla, jonka selkeät ja valaistut symbolit opastavat kuljettajaa lukituksen hallinnassa, ja varuste on saatavilla kaivinkoneen merkistä riippumatta. Engconilla uskotaan ja toivotaan, että tämä toimintatapa johtaisi lukitusjärjestelmän standardisoitumiseen. ”Meillä on tapana verrata asiaa siihen, että kaasu- ja jarrupolkimen paikka vaihtelisi autoissa auton merkin mukaan. Se, että kaivukoneesta toiseen siirtyvä kuljettaja tunnistaa tarvittavat hallintatoiminnot, lyhyesti sanottuna minimoi vaarallisten virheiden riskin tehokkaasti”, sanoo Engconin tuotepäällikkö Martin Engström

Lukitusmenettelyn standardisoinnin lisäksi QSC-lukitusjärjestelmä huolehtii siitä, että rototiltin alapuolella olevaa kauhan lukitusta ei ole mahdollista aktivoida kauhan ollessa ilmassa. Tämä turvallisuustoiminto on tällä hetkellä tiettävästi olemassa vain Engconin lukitusratkaisussa. ”Näin pienennetään suurinta riskiä eli riskiä siitä, että kauha tai työlaite putoaa vahingossa ilmassa ollessaan. Tämä puolestaan voi estää loukkaantumiset ja kuolemantapaukset”, Martin Engström sanoo. 
Kun QSC-lukitusjärjestelmää käytetään yhdessä Engconin Q-Safe-työlaitekiinnikkeen kanssa, käytettävissä on myös ääni- ja valosignaaleja antava varoitusjärjestelmä. Järjestelmä varoittaa ääni- ja valomerkeillä, jos kauha on kytketty väärin, ja lisävarusteena on saatavana myös turvallisuustoiminto, joka estää kaivukoneen kääntöliikkeet, mikä lisää turvallisuutta entisestään. 

Edellinen artikkeliOpen-S on uusi pikaliitinstandardi
Seuraava artikkeliNovatronin Xsite 2D -puoliautomaatiojärjestelmä saatavilla Doosaniin