Doosan on ilmoittanut, että yhtiön suositun lyhytperäisen, tela-alustaisen DX235LCR-5 -kaivukoneen voi nyt tilata uudella Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmän lisävarustepaketilla. Uusi varustepaketti on saatavilla osana Doosanin Smart Solution -älyratkaisuja.

Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmä tarjoaa omistajille nopean ratkaisun päivittää tämän päivän kone uusilla automaatio-ominaisuuksilla, jotka vastaavat tulevaisuuden vaatimuksia parantamalla tuottavuutta, turvallisuutta sekä suorituskykyä.

Varustepaketti tarjoaa asiakkaalle joustavuutta, sillä heidän ei tarvitse asentaa koko Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmää välittömästi. Pääkiinnikkeet ja johdotukset asennetaan asiakkaan kaivukoneeseen valmiiksi, jotta muu automaatiojärjestelmä voidaan lisätä myöhemmin. Ne mahdollistavat Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmän osien asennuksen nopeammin ja yksinkertaisemmin ilman työlästä hitsaamista, uudelleenmaalausta, poraamista tai purkamista.

Varustepaketti asennetaan asiakkaiden koneisiin Doosanin kokoonpanokeskuksessa Belgiassa. Tämä lyhentää koneiden toimitusaikoja ja vähentää myös työmäärää jälleenmyyjien tai asiakkaiden verstailla. Olemassa olevia tilauksia on jopa mahdollista muokata vain muutama päivä ennen koneiden toimittamista jälleenmyyjälle. Lisäksi varustepaketti on perusteellisesti koulutetun henkilöstön Doosanin kokoonpanokeskuksessa asentama, joten kyseessä on integroitu ja ammattimainen prosessi.

Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmän automatisoidut puomi-, varsi- ja kauhatoiminnot mahdollistavat tasauksen kohdetasoon ja -kaltevuuteen vaatien vain yhden ohjainvivun liikkeen, jolla hallitaan sekä liikettä, että nopeutta. Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmässä on myös integroitu koneohjaus, joka mittaa syvyyden, etäisyyden ja kaltevuuden, ja joka kertoo käyttäjälle kauhan koron, jotta hänen ei tarvitse keskeyttää työtään koron tarkistamista varten.

Kauhan aputoiminto lukitsee kauhan suunnan helpottaen kuormausta ja muita käyttötarkoituksia. Järjestelmä asettaa myös puomin, varren ja kauhan liikkumiselle liikerajat.

Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmä on suunniteltu tarjoamaan huomattavasti nopeammat tulokset tarkemmin ja johdonmukaisemmin manuaaliseen toimintaan verrattuna:

• Estäen yli- ja alileikkaukset

• Vähentäen polttoaineenkulutusta

• Vähentäen työvoimakustannuksia

• Optimoiden koneen käyttötunteja

• Optimoiden koneen huollot ja paikan päällä tehtävät korjaustyöt

Järjestelmä minimoi käyttäjän väsymisen ja mahdollistaa koneen käsittelyn nopeamman oppimisen. Turvallisuutta on myös parannettu työskenneltäessä ahtaissa tiloissa, kuten rakennusten sisällä ja ylikulkusiltojen alla.

Edellinen artikkeliQSC-lukitus Engconilta kaupan päälle
Seuraava artikkeliClarkin uudistunut telatehdas käyttöön