Open-S on uusi kaivinkoneiden täysautomaattisia pikaliittimiä koskeva standardi. Se mahdollistaa standardin mukaisten pikaliittimien, rototilttien ja eri valmistajien työlaitteiden liittämisen yhteensopivuudesta tinkimättä. Standardin vaatimukset täyttävissä tuotteissa on merkintä ”Open-S”. Järjestelmä perustuu jo pikaliittimissä käytettävään S-standardiin.
Uuden järjestelmän alullepanijoita ovat Rototilt ja Steelwrist. ”Uskomme terveeseen kilpailuun. Emme halua tehdä asiakkaista suljettujen käyttöliittymien vankeja”, Rototiltin toimitusjohtaja Anders Jonsson sanoo. 

Standardin perustana kerrotaan olevan kolme tukipilaria: loppuasiakkaan vapaus valita laitteet, varmat turvaominaisuudet ja jatkuva tekninen kehitys. ”Koska olemme sopineet tavasta liittää tuotteet yhteen, asiakkaat voivat tehdä vapaasti valintansa standardia noudattavien valmistajien valikoimista. Tämä selkeyttää tilannetta siitä, mitkä laitteet sopivat yhteen ja milloin takuut ovat voimassa,” Anders Jonsson kertoo. 
Open-S-standardin omistaa ja sitä hallinnoi itsenäinen Open-S Alliance -organisaatio, jota puolestaan johtaa jäsenyritysten, tällä hetkellä Steelwristin ja Rototiltin teknisten asiantuntijoiden muodostama neuvosto. Uudet jäsenet toivotetaan tervetulleiksi, ja organisaatiosta kerrotaan neuvottelujen olevan käynnissä useiden valmistajien kanssa.

Edellinen artikkeliUusi John Deere H424 -hakkuupää
Seuraava artikkeliQSC-lukitus Engconilta kaupan päälle