Purkupiha Oy avaa maaliskuussa Vantaalle uuden kierrätysaseman. Asema tulee toimimaan vastaanotto- ja käsittelypaikkana ennen kaikkea rakennusjätteille, betonille ja puulle.

”Vantaan kierrätysaseman pääasiallisena roolina on tukea ydinliiketoimintaamme: pääkaupunkiseudun massiivi- ja haitta-ainepurkamista. Kierrätysasemalla on mahdollisuus vastaanottaa myös muiden toimijoiden rakennusjätettä”, kertoo Purkupiha Oy:n kierrätysyksikön johtaja ja Vantaan-toimintojen vastaava Kimmo Rinne.

Logistisesti uusi kierrätysasema sijoittuu alan toimintaan nähden keskeiselle paikalle. ”Pääkaupunkiseudulla syntyy betonijätettä eniten Suomessa. Nämä virrat on jo painonsa ja kuljetuslogistiikkansa takia tärkeää käsitellä lähellä”, Rinne tähdentää.

Purkupihalla on jo entuudestaan Lahdessa kierrätysasema rakennus-, energia-ja puujätteen käsittelyä varten.

Betonin kierrätyksen ja uusiokäytön edistämiseksi Purkupiha on investoinut uuden murskaimen, joka jauhaa raekooltaan 0/45 mm:stä ja 0/90 mm:stä CE-merkittyä Demorockia. Yhtiö on tuotteistanut betoni- ja tiilijätteestä valmistetun uusiokiviaineksen Demorock-tuotteiksi, jotka soveltuvat lukuisiin maanrakennuskohteisiin pengertäytteestä kantavaan kerrokseen asti korvaamaan neitseellistä kiviainesta.

”Tuotteistettuja ja CE-merkittyjä kierrätysbetoneja ei ole kovin monia Suomessa. Olemme tuotteestamme erittäin ylpeitä. Koko ala on tehnyt töitä sen eteen, että kierrätysbetoni saadaan vakiintuneeseen käyttöön infrastruktuurirakentamisessa”, kiittää Purkupihan markkinointi- ja kehittämispäällikkö Kati Tuominen.

Purkupiha on yksi Suomen suurimmista purkualan yrityksistä. Kasvua haetaan edelleen erityisesti ydinliiketoimintoja tukevista liiketoiminnoista. Nyt Purkupiha-konserniin kuuluvat teollisuuslaitosten ja rakennusten purkutöihin erikoistunut Purkupiha Oy sekä haitta-ainetöihin ja vaativiin saneerauspurkutöihin keskittynyt Dammega Oy. Lisäksi yrityksen toimintaan kuuluu purkutuotteiden kierrätysalusta Purkutori.fi joka on avoinna yrityksille ja yksityisille.

Edellinen artikkeliInfrakit käyttöön Virossa
Seuraava artikkeli14000. Ponsse valmistui Vieremällä