Ponsse luovutti tänään asiakkaalle 14 000. Vieremällä valmistetun metsäkoneen. Tämä Uruguayhin lähtevä Ponsse Elephant King valmistui Vieremän tehtaan uudelta tuotantolinjalta, joka otettiin käyttöön viime syksynä. Tehdaslaajennuksen viimeinen vaihe valmistui vuoden alussa, kun tehtaalla otettiin käyttöön uusi nostureiden kokoonpanolinja.

Viime vuoden alussa tehtaalla valmistui puolestaan 13 000. metsäkone samalla kun tehdaslaajennuksella vietettiin harjannostajaisia. Mittava investointi kasvatti tehtaan pinta-alan neljään hehtaariin ja uudisti täydellisesti tehtaan kokoonpano- ja varastotoiminnot. Nyt muutos on saatettu loppuun ja Ponsselta kerrotaan tehtaan olevan erinomaisessa iskussa sekä turvallisuuden, tuottavuuden kuin joustavuudenkin osalta.

Savon pakkasista Uruguayn helteisiin.

14 000. metsäkone edustaa Ponssen kuormatraktorimalliston suurinta mallia. Elephant King on varustettu uudella, kaikkein vaativimpiin olosuhteisiin suunnitellulla PONSSE K121-nosturilla. Kone aloittaa matkansa Pohjois-Savon pakkasista Uruguayn kesähelteisiin tällä viikolla. Elephant King tulee korjaamaan puuta UPM Uruguayn istutusmetsissä paikallisen sellutuotannon tarpeisiin. UPM Uruguay on ollut Ponssen Full Service –asiakas vuodesta 2014 alkaen.

Ponsse aloitti toimintansa Uruguayssa vuonna 2007 ja uusi huoltopalvelukeskus avattiin vuonna 2017. Paikallisesta asiakastuesta vastaa Ponssen tytäryhtiö Ponsse Uruguay, jonka vetovastuussa toimii toimitusjohtaja Martin Toledo. Yhtiön palveluksessa on 96 ponsselaista. Uruguayssa puuta korjataan lähes yksinomaan nykyaikaisella ja ympäristöystävällisellä tavaralajimenetelmän puunkorjuukalustolla.

”Uruguayssa paikallisen henkilökuntamme toiminta asiakassuhteissa, sitoutumisessa ja yhtiön kehittämisessä on vertaansa vailla. Pitkäjänteisyyttä vaativalla alalla Ponsse Uruguay on luonut verraten lyhyessä ajassa korkealaatuisen palvelutason, johon asiakkaamme luottavat”, kertoi Ponsse Oyj:n myynti- ja markkinointijohtaja Jarmo Vidgrén.

Edellinen artikkeliPurkupiha avaa kierrätysaseman Vantaalla
Seuraava artikkeliSuomen ensimmäinen Volvo A60H -dumpperi