Stokker Oy on 2.1.2024 ostanut Mateko Invest Oy:n koko osakekannan. Stokkerin omistukseen siirtyvät kaupan myötä myös kaikki Mateko Invest Oy:n 100%:sti omistamat tytäryhtiöt; Mateko Oy, CE Rental Oy ja Mateko Hallinto Oy. 

Stokker Oy lähtee voimakkaasti mukaan maanrakennusliiketoimintaan, ja on ostanut Matekon, yhden Suomen merkittävimmiksi luettavista alan yrityksistä.

Stokker Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Niemi kommentoi kauppaa. ”Suomen Stokkerin kannalta yrityskauppa on meille elintärkeä ja luo meille mahdollisuuden kehittää liiketoimintaamme nopeasti aivan eri tasolle. Erityisesti Kubotan tuomisessa Matekon tuotevalikoimiin on valtavasti potentiaalia. Matekon osto tuo meille myös huomattavia synergiaetuja. Odotan innolla, että pääsemme Matekon huippuammattilaisten kanssa suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteistä tulevaisuutta.” 

Stokker Groupin pääomistaja Ando Aron ja toimitusjohtaja Priit Prints ovat samoilla linjoilla. ”Olemme aktiivisesti etsineet Suomesta sopivaa ostettavaa yritystä ja Matekon tapauksessa kaikki oli kohdillaan. Ostimme tunnetun, hyvämaineisen yrityksen, jonka päämiehen kanssa olemme tehneet hedelmällistä yhteistyötä vuosikausia Baltiassa. Uskomme, että voimme yhdessä kehittää sekä Suomen että Baltian liiketoimintaa merkittävästi esimerkiksi tuomalla Matekon myyntiin laajasti Stokkerin tuotteita. Arvostamme Matekon historiaa, osaamista ja tapaa huolehtia asiakkaista koko tuotteen elinkaaren.”

Matekon entinen pääomistaja Juha Niemelä on tyytyväinen, kun yrityskauppa saatiin vihdoin päätökseen. ”Mateko on elämäntyöni ja siitä luopuminen ei tietenkään ollut helppoa. Tärkeintä kuitenkin on, että löysimme uuden omistajan samalta toimialalta; tämä on myös Stokkerin ydinbisnestä. Se luo turvaa ja jatkuvuutta henkilökunnallemme ja asiakkaillemme. Koko entinen omistajakaartimme jää edelleen töihin Matekolle ja haluamme olla tukemassa Matekon hyvää tulevaisuutta osana Stokkeria.”

Edellinen artikkeliPonssen 20 000:s metsäkone valmistui
Seuraava artikkeliKomatsu-uutta pyöräalustaisiin