Ponsse Manager 2.0 on uuden sukupolven digitaalisten palveluiden alusta ja metsäkoneiden hallintajärjestelmä. Asiakkaat saavat sen kautta tietoja muun muassa koneiden sijainnista, tuottavuudesta ja polttoaineen kulutuksesta.

Ponsse Manager on digitaalinen alusta metsäkoneiden hallintaan ja digitaalisten palveluiden käyttöön. Manager 2.0:lla Ponsse-metsäkoneasiakas saa tietoja esimerkiksi koneiden sijainnista, tuottavuudesta ja polttoainetaloudesta. Lisäksi järjestelmän kautta voi seurata leimikoiden kehitystä ja suunnitelmien edistymistä. Sillä voi myös hallita koneiden kuljetusta, seurata koneiden tuotantomääriä puutavaralajin mukaan ja tulostaa mittaustodistuksia.

”Nykyajan nopeasti muuttuvassa maailmassa meidän on käsiteltävä valtavia tietomääriä joka päivä. Oikean tiedon etsiminen muistuttaakin usein neulan etsimistä heinäsuovasta. Uusi PONSSE Manager -alusta edistää kestävämpää digitaalista metsätaloutta täysin uudella tavalla”, kertoo digitaalisten ratkaisujen myyntipäällikkö Petteri Tuomisto.

Ponssen IT- ja digitaalisten palveluiden johtaja Miika Soininen toteaa: ”Haluamme tukea asiakkaidemme menestyksekästä liiketoimintaa Tämä periaate ohjasi uuden PONSSE Manager -alustan suunnittelua. Kehitystyö perustui asiakkaiden palautteeseen ja tarpeisiin, joita kerättiin eri puolilta maailmaa.

Digitaalisella Ponsse Manager 2.0 -alustalla käyttäjät voivat luoda räätälöidyn aloitussivun, jossa olennaisimmat tiedot ovat saatavilla heti. Kaikki tärkeä tieto näkyy nopeasti ja muutokset havaitaan helposti. Näin käyttäjä voi tehdä korjaavat toimenpiteet välittömästi. Kirjautumisen jälkeen käytettävissä ovat kaikki digitaaliset ratkaisut toiminnan tehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseksi, ja ne on koottu yhteen verkko-osoitteeseen. Ponsse Manager -alustalta käyttäjät saavat ajantasaiset tiedot koneidensa tuottavuuteen vaikuttavista tekijöistä ja voivat siten tehostaa toimintaansa. 

Eräs uusista avaintoiminnoista mahdollistaa kaikkien raporttien lataamisen esimerkiksi laskentataulukkoon, jossa ne voidaan yhdistää muihin tietoihin ja tuottaa hyödyllisiä analyyseja toiminnoista. Mobiilisovelluksia voi myös ladata ilmaiseksi omasta sovelluskaupasta. ”Mobiilisovellusta on helppo käyttää työmaalla, ja siinä ovat kaikki toiminnot, joita eri tehtävissä työskentelevät ammattilaiset tarvitsevat”, kertoo digitaalisten ratkaisujen tuoteomistaja Jenni Pulkkinen.

Edellinen artikkeliNisula Forestin ja Toyota Gazoo Racing WRT:n yhteistyö jatkuu
Seuraava artikkeliJohtajanimityksiä John Deere -metsäkoneliiketoiminnassa