Ponsse tuo markkinoille kuormatraktorin kuormatilaan asennettavan palonsammutuslaitteiston maastopalojen sammutuksiin. 

”Mikä olisikaan luontevin keino edetä maastopaloalueelle ellei met­säkone, joka liikkuu haastavassa maastossa sujuvasti ja jonka kuormankantokyky ja hydrauliikan kapasiteetti ovat riittävät”, kertoo Juha Haverinen, kuormatraktoreiden tuotepäällikkö Ponsselta. ”Kun pelastuslaitokselta kyseltiin mahdollisuutta kehittää tuotetta yhdessä, lähdimme innokkaasti mukaan, koska palonsammutuslaitteistolle oli selvästi tarvetta pelastusalan ammattilaisten ja asiakkaidemme keskuudessa”, Juha jatkaa.  

Palonsammutuslaitteisto on saatavana Ponsse Buffalo ja Ponsse Elephant -kuormatraktorimalleihin. Kuormainvaatimus on minimissään Ponsse K90+.   

Palonsammutuslaitteisto tuodaan palopaikalle yhtenä pakettina, kytketään metsäkoneen hyd­rauliikkaan, ja laitteisto on valmis käyttöön. Palonsammutuslaitteiston 10 m³ vesitankin voi täyttää omalla pumpulla luonnonve­silähteestä tai paloauton säiliöstä. Vesitykin kantama on 47 metriä ja toimintasäde 360°.

Ponsse Fire Fighter on vapauttaa kuormatraktorin tuottavaan metsätyöhön silloin, kun sammutustöitä ei ole. Näin ollen ratkaisu on taloudellinen eikä sido pääomaa erilliseen alustakoneeseen.  Vesisäiliö kestää eri­laisten sammutusveteen sekoitettavien kemikaalien käytön ja meriveden sekä on riittävän kevyt metsäkoneen kuormatilaan. Kokonaisuuteen kuuluu tehokas pumppu, jolla vesisäiliö voidaan täyttää luonnonvesilähteestä tai paloauton säiliöstä. Langattomalla kauko-ohjaimella voidaan säätää vesisuihkun suun­tausta pysty- ja vaakasuunnassa sekä suihkun muotoa. Sammutustöiden suunnittelu on aina paikallisen pelastuslaitoksen vastuulla. Sammutustyön turvallisuudesta vastaa koulutuksen saanut pelastushenkilö. Pelastushenkilö käyttää sammutuslaitteistoa ja ohjeistaa sekä ohjaa metsätraktorin kuljettajan toimia sammutustyöskentelyn aikana.

Edellinen artikkeliUusi Hilux ennakkomyyntiin
Seuraava artikkeliMaxpo 2021 jälleen Hyvinkäällä