Jonnet eivät enää välttämättä muista aikaa, kun DEVELON oli Doosan, mutta näin se maailma makaa: maaliskuun puolivälin jälkeen virallinen brändimuutos otti paikkansa Hyundai Genuine -konsernin merkkiperheessä, joten on aika totutella paitsi uuteen, myös tulevaan.

Kuten tammikuussa 2023 luvattiin, rakennuskonebrändi Doosan muuttuu muotoon DEVELON kaikkialla maailmassa. Projekti uuden, Doosanin korvaavan tuotemerkin löytämiseksi alkoi, kun Doosan Infracore myytiin elokuussa 2021 HD Hyundaille. DEVELON-nimi valittiin viestimään yrityksen halusta kehittyä tuodakseen innovatiivisia ratkaisuja rakennuskoneteollisuuteen teknologisen muutoksen ja ainutlaatuisten laitteiden ja palveluiden kehittämisen kautta.

TÄTÄ ON TULEVAISUUS? 225 on suosittu kone kuljettajien keskuudessa, mutta ilmeisesti ainakaan ohjaamossa ei jatkossa ole paikkoja tarjolla. Tätä lupailee automatisoitu X2-konsepti.

Uusi tuotemerkki debytoi CONEXPOssa, Las Vegasissa, maaliskuun puolivälin paikkeilla. Esillä oli paitsi DEVELON-merkkisiä koneita, myös viimeisimpiä autonomiaan tähtääviä Concept-X-koneratkaisuja.

HUOMISEN LAPPUTRAKTORI. Samaa konseptia esiteltiin myös puskukoneen muodossa, eli tietoa tulee taivaalta ja etäohjauksen kautta. Apuna käytetään anturointia ja konenäköä sekä -oppimista.

Nyt  brändimuutosta jatketaan DEVELONin tutuksi tekemisessä paikallisten jälleenmyyjien tasolla päivittämällä kylttejä ja konetarroja. Asiakkaat alkavat todennäköisesti nähdä uusia merkkikoneita DEVELON-jälleenmyyntipisteissä ja työmailla jo vuoden 2023 toisen neljänneksen lopussa.

DEVELON toimii Hyundai Genuine -konsernin tytäryhtiönä Hyundai Construction Equipmentin rinnalla. Nämä kaksi tytäryhtiötä pysyvät itsenäisinä rakennuskoneyhtiöinä HD Hyundain alaisuudessa. 

Edellinen artikkeliValmistajien yhteinen rengaspainesovellus on valmis
Seuraava artikkeliMarakonilta oma MRB-vasaramallisto