Vuonna 2016 ensiesitellyn Toyota Hiluxin kahdeksas sukupolvi uudistuu, ja Toyotalta todetaan puolen vuosisadan pick-up-historian velvoittavan myös aina parempiin suorituksiin. Niinpä valmistaja kertoo uutuusmallin tähtäävän kohti aina vaikeampia maastoja ja suurempia hyötykuormia.

Uudistuksessa Toyota Hiluxin ulkonäkö on kokenut muutoksia niin keulassa kuin perässäkin. Uudelleenmuotoiltu etupuskuri etusäleikköineen saa seurakseen uudistuneet ajovalot. Myös takavalot ovat uudet. Isoin ja samalla väkevin muutos sijaitsee konehuoneessa, sillä nyt Hilux on saatavilla ennestään tutun 2,4-litraisen moottorin lisäksi myös saman voimanlähteen 2,8-litraisella versiolla. 

Uusi 2,8-litrainen moottori kehittää 150 kW / 204 hv -maksimitehon ja käsivalintaisen vaihteiston yhteydessä 420 Nm:n maksimiväännön. Automaattivaihteiston yhteydessä maksimivääntö on jo peräti 500 Nm. Uudistuksen yhteydessä automaattivaihteisto on tarjolla myös Extra Cab -korimalliin, joka on aiemmin ollut aina käsihämmenteisellä vaihteistolla varustettu. Neliveto on toteutettu samalla toimivalla periaatteella kuin aiemminkin auton ollessa lähtökohtaisesti takavetoinen. Auto on varustettu aina alennusvaihteistolla sekä takatasauspyörästön mekaanisella lukolla. Uutena toimintona on Auto LSD -toiminto takavedolla ajettaessa, joka toimii normaalia vetoluistonestoa tiukemmin tilanteissa, joissa vaaditaan voiman siirtämistä puolelta toiselle. 

Kantavuus uudistuneessa Hiluxissa on mallista riippuen jopa tuhat kiloa ja jarrulliselle perävaunulle sallitaan mallista riippumatta aina 3 500 kg vetomassa. 

Varustetasoja uudistuneessa Toyota Hiluxissa on kolme: Life, Active ja Invincible. Jo Active-varustetaso tuo varusteluun henkilöautomaista mukavuutta mm. peruutuskameran, kosketusnäytöllä varustetun mediakeskuksen älypuhelimen integrointiominaisuuksineen, kevytmetallivanteet sekä DAC-alamäkihidastimen muodossa. Kattava Toyota Safety Sense 2.5 -aktiivisten turvavarusteiden paketti sisältäen mm. adaptiivisen vakionopeussäätimen on myös saatavilla valtaosaan Active-malleista. 

Invinciblen maalaillaan olevan nimensä veroinen, eli voittamaton. Sen varusteluun kuuluvat Active-mallin varustelun lisäksi tai sijaan mm. LED-ajovalot, nahkaverhoilu Double Cab-malleissa, pysäköintitutka pysäköintitilanteiden törmäyksenestolla, navigointi sekä JBL Premium -audiojärjestelmä. 

Double Cab -mallit ovat saatavilla myös 2-paikkaisina alennetun autoveron pakettiautoina sekä Truckmasters-merkkisinä kevytkuorma-autoina. Uudistuneen Toyota Hilux -mallin hinnat alkavat 37 817,35 eurosta (Extra Cab 4WD 2.4D Life). Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen vielä tämän vuoden puolella.  

Edellinen artikkeliLEDinspect -työvalouutuuksia Osramilta
Seuraava artikkeliPalokalustoa Ponsselta