Marakon Oy tiedottaa lanseeraavansa oman MRB-hydraulivasaroiden malliston kotimaan lisälaitemarkkinoille. MRB-vasaroita tulee tarjolle kaikkiin yleisimpiin Suomessa käytössä oleviin peruskoneluokkiin.  

Marakonin iskuvasarat kantavat nimeä MRB, ja nimi muodostuu sanoista Marakon Rock Breakers. Mallisto kattaa 13 hydraulivasaraa, jotka jakautuvat S-, M- ja L-sarjoihin ja työpainoiltaan 335–7250 kiloon. Vasaravalikoimasta vaihtoehtoja jaellaan siis neljätonnisista aina 120 tonnin peruskoneisiin. 

MRB-vasaroiden luvataan olevan käyttökustannuksiltaan edullisia, ja niiden kerrotaan olevan suunniteltuja ominaisuuksiltaan kotimaassa tehtäviin purku- ja rikotustöihin. Vasarat on varustettavissa myös kuumiin olosuhteisiin sekä vedenalaiseen rikotukseen. Optiona on myös tyhjäiskun suojaus ja varustelulistalta löytyy mallista riippuen myös automaattirasvaus. Vasaroilla on yhden vuoden takuu.

Ennen nyt tehtyä lanseerausta vasaroita kerrotaan testatun Marakonin oman henkilökunnan ja valikoitujen asiakkaiden toimesta erityyppisillä työmailla. Yhden näistä valikoiduista asiakkaista tiedotetaan olevan Porausliike Ryth Oy, joka koekäytti 2650 kg:n työpainoista XB36-mallia loka-marraskuun aikana Lahdessa Pippo-Kujalan yritysalueen työmaalla. Marakonilta kerrotaan, että vasaran ominaisuudet pääsivät täysipäiväisessä rikotustyössä kovaan testiin, ja että testikäytössä MRB-vasarat ovat näyttäneet luotettavuutensa ja varmakäyttöisyytensä.

”MRB-vasara iskee hyvin. Vasara ei täristä ja sitä on helppo käyttää. Myös kotelon muotoilu on hyvä ja kivien kääntely onnistuu hyvin”, luettelee vasaraa rikotustyössä käyttänyt Jari Väisänen Porausliike Rythiltä. 

Uusien vasaroiden jälkimarkkinoinnin vakuutetaan myös vastaavan asiakkaiden tarpeisiin, ja vara- sekä kulutusosien saatavuuden sekä huoltotöiden laadukkuuden suhteen ei MRB-myyntiorganisaation mukaan tingitä.

Vasaravalikoiman kerrotaan olevan näytillä esimerkiksi tulevan kauden konetapahtumissa. 

Edellinen artikkeliNyt se on DEVELON
Seuraava artikkeliCASE uudistaa höyläohjauksen