Maatalouskoneita maahantuovalle ja myyvälle NHK Groupille rakentuu uusi toimitila Hämeenlinnan Kantolaan. Uudisrakennus vastaa voimakkaasti kasvaneen yrityksen tilantarpeeseen niin asiakaspalvelu-, varasto- kuin toimistotilan osalta. Toimitilan rakentaminen on osa viime vuonna aloitettua Hämeenlinnan pääkonttorin laajennus- ja remontointihanketta.

Toimitila valmistuu yrityksen omalle tontille vuoden loppuun mennessä. Sen rakentaa Lehto Groupiin kuuluva Lehto Tilat Oy.

”Selvitimme ja harkitsimme muitakin vaihtoehtoja, sekä tontteja että valmiita toimitiloja, mutta vaaka kääntyi olemassa olevan tontin puoleen. Se on logistisesti hyvällä sijainnilla, ja alueella on muitakin maatalousalan toimijoita. Lehto Groupin kanssa saimme nopeasti suunnitelmat etenemään ja rakennushankkeen käyntiin”, teknisen kaupan johtaja Paavo Pyhälammi NHK:lta toteaa.

Osittain kaksikerroksinen toimitila on kooltaan 2090 kerrosneliömetriä. Se kattaa varaston, myymälä- ja esittelytilan sekä toimistotilaa noin 20–30 hengelle. ”Nykyaikainen varasto kolminkertaistaa varastotilamme sekä nopeuttaa ja parantaa asiakaspalvelua. Varaosaliikenne sujuu jouhevammin, kun jatkossa saamme varaosat ja tarvikkeet toimitettua asiakkaille yhdestä paikasta”, Pyhälammi kertoo.

Uuteen toimitilaan asettuu Hämeenlinnan-toimipaikan asiakaspalveluhenkilöstö. Pääkonttoriaan Hämeenlinnassa pitävä NHK-Keskus työllistää paikallisesti yli 50 henkeä. Ennestään tontilla oleva vanha toimitila on remontoitu kattavasti viime talven ja kevään aikana, ja se jää jatkossa toimistoiksi ja huoltohalliksi.

Uusi rakennus lämpiää ympäristöystävällisesti GILLES-pellettilämmityksellä. Rakennukseen tehdään erillinen lämpökeskus. Myöhemmin pelleteillä on tarkoitus lämmittää myös vanha kiinteistö. ”Kustannussäästöjä syntyy, kun pääsemme pois kaukolämmöstä”, Pyhälammi toteaa.

Edellinen artikkeliKronos tuo markkinoille uusia metsäkuormaimia
Seuraava artikkeliMikkelissä 16 kilometriä uutta viitostietä liikenteelle